ΔΥΟ ΕΦΟΔΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέες αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια - Τι εντόπισε η Αστυνομία στη Στουρνάρη

Νέες αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια - Τι εντόπισε η Αστυνομία στη Στουρνάρη
Ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.
INTIME NEWS

Οι έρευνες διεξήχθησαν παρουσία εισαγγελέα - Στα Εξάρχεια δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

Δύο επιχειρήσεις της Αστυνομίας διεξήχθησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας (18/11), στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι έρευνες διεξήχθησαν σε χώρους που εκτιμάται ότι αποτελούσαν «ορμητήρια» για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΑΜ έκανε έφοδο σε διαμέρισμα σε κτήριο της Στουρνάρη 4, ωστόσο, δεν φέρεται να εντόπισε κάτι ύποπτο.

Στη δεύτερη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα της Στουρνάρη, εντοπίστηκαν σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, φωτοβολίδες, πέτρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται σε χώρους που ενδεχομένως οι αντιεξουσιαστές να έχουν κρύψει μολότοφ.

Την Κυριακή, μετά τη μεγάλη πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου,η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε δύο πολυκατοικίες στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη.

Στην πρώτη επιχείρηση έγιναν έξι συλλήψεις, ενώ κατά τη δεύτερη συνελήφθησαν ακόμη 2 άτομα.

Δεκάδες οι συλληφθέντες

Σε 32 ανήλθαν οι συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ οι προσαγωγές έφτασαν τις 52, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Εν τω μεταξύ, ένας ανήλικος συνελήφθη μετά τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για δεκαεξάχρονο, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Εκτός από την περίπτωση του ανήλικου, αστυνομικοί προχώρησαν σε άλλες 18 προσαγωγές ατόμων, αλλά δεν προέκυψε κάτι μεμπτό εναντίον τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Μικρής έκτασης και διάρκειας εντάσεις σημειώθηκαν μετά το πέρας των κινητοποιήσεων, που ήταν οι μαζικότερες των τελευταίων ετών, στα στενά της Ροτόντας και στην πλατεία Καμάρας, με την αστυνομία να παρεμβαίνει άμεσα και να εκτονώνει την κατάσταση.

Πώς αποφεύχθηκαν τα εκτεταμένα επεισόδια

Με συντονισμένες κινήσεις η Αστυνομία μπήκε το απόγευμα της Κυριακής (17/11) στα Εξάρχεια, πραγματοποιώντας έφοδο σε πολυκατοικίες όπου είχαν εισβάλει ομάδες ατόμων που φέρονται να ήταν έτοιμες να δημιουργήσουν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο εσωτερικό των πολυκατοικιών και στις ταράτσες έφερε στο φως πολεμοφόδια που θα χρησιμοποιούνταν σε επιχειρήσεις κατά των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας κατάφεραν να αποκλείσουν τόσο την είσοδο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων όσο και τους γύρω δρόμους, καθιστώντας απαγορευτική την είσοδο επίδοξων ταραξιών στο ιστορικό κτήριο.

Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν δρακόντεια και όπως τονίζουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ο στόχος επτεύχθη, μιας και οι 5.000 αστυνομικοί που ήταν επί ποδός στην Αθήνα πρόλαβαν και απομόνωσαν τους μπαχαλάκηδες πριν αναλάβουν δράση.

«Κλεφτοπόλεμος» και μικρής έκτασης επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής (17/11) στην περιοχή των Εξαρχείων όπου κουκουλοφόρι πετούσαν πέτρες, μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ.

Άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές.

Διαβάστε περισσότερα για τα επεισόδια ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα πάρουν φέτος το χριστουγεννιάτικο «δώρο» - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Στέφανος Τσιτσιπάς: Όλος ο κόσμος μιλάει για τον «βασιλιά» του Λονδίνου - Έτσι κατέκτησε το τρόπαιο

Σχετικές ειδήσεις