ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άγιοι Θεόδωροι: Οργή για τους δολοφόνους της 73χρονης - «Φτου σας φονιάδες» (pics&vid)

Άγιοι Θεόδωροι: Οργή για τους δολοφόνους της 73χρονης - «Φτου σας φονιάδες» (pics&vid)
Korinthostv.gr

Ένταση επικράτησε σήμερα (15/12) στα δικαστήρια Κορίνθου όπου βρέθηκαν προκειμένου να απολογηθούν, οι δύο Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία της 73χρονης γυναίκας έξω από το σπίτι της, στους Αγίους Θεοδώρους.

Στον εισαγγελέα Κορίνθου και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής (15/12), οι δύο καθ' ομολογία δράστες της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας το περασμένο Σάββατο.

Οι δύο Ρομά ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον εισαγγελέα για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα δικαστήρια τους αποδοκίμαστε έντονα. Εκείνοι, με κουκούλες στα πρόσωπα και χειροπέδες στα χέρια, μπήκαν στο δικαστικό μέγαρο.

Διαβάστε επίσης: «Τη γυναίκα μου την κομματιάσανε»: Ξεσπά ο σύζυγος της 73χρονης που σκότωσαν στους Αγ. Θεοδώρους

Η ομολογία των δύο Ρομά για το έγκλημα που έλαβε χώρα στις 7 Δεκμβρίου, έχει προκαλέσει σοκ. Οι δύο δράστες, ηλικίας 28 και 26 ετών, παραδόθηκαν στην Αστυνομία στα Μέγαρα, μετά από διαπραγματεύσεις τριών ημερών και ομολόγησαν την πράξη τους.

Διαβάστε ΕΔΩ την ομολογία των δραστών

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι ανατριχιαστικά για το πώς έχασε τη ζωή της η ηλικιωμένη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, οι δύο δράστες εντόπισαν την άτυχη γυναίκα ενώ βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά. Εκεί παρατήρησαν στο λαιμό της 73χρονης μια χρυσή αλυσίδα. Για το λόγο αυτό, αποφάσισαν να την ακολουθήσουν για να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να της την αφαιρέσουν.

Έτσι, ακολούθησαν με το αυτοκίνητό τους το ζευγάρι και στάθμευσαν έξω από το σπίτι τους.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος συνοδηγός, φώναξε από τον δρόμο την 73χρονη και αυτή βγήκε από το σπίτι, προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Ξαφνικά, το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο σταματημένο ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άνδρας, βρισκόταν έξω από αυτό και διαπληκτιζόταν με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, ο 26χρονος που ήταν έξω από το αυτοκίνητο, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει την αλυσίδα με τον σταυρό από το λαιμό του θύματος, μπήκε στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο και μαζί με τον οδηγό, πραγματοποίησαν κίνηση προς τα εμπρός.

Τη στιγμή εκείνη, το θύμα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του, την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Ακολούθως οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε πρωινές ώρες της 14-12-2019 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στους δολοφόνους

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, «κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν στη σορό εντυπώματα από ελαστικά αυτοκινήτου και επιπλέον στο έδαφος μια κομμένη αλυσίδα λαιμού.

Από το προανακριτικό υλικό που συλλέχτηκε προέκυψε ότι οι δράστες μετέβησαν και αποχώρησαν από το σημείο με αυτοκίνητο, ασημί χρώματος.

Από την πρόοδο των ερευνών, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή "Βλυχό" στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Παράλληλα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων, που συλλέξαμε, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε και τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Απογευματινές ώρες χθες 13-12-2019, τα προαναφερόμενα άτομα εμφανίστηκαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες.

Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εφάπαξ: Μπαίνουν τα χρήματα - Ποιοι θα πάρουν έως και 25.000 ευρώ

Καιρός: «Κλειδώνει»... δυστυχώς, η τάση για τα Χριστούγεννα, όλα ανοικτά για την Πρωτοχρονιά (Vid)

Σχετικές ειδήσεις