ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε έτοιμη βόμβα και πυροκροτητές - Συνεχίζονται οι έρευνες

Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε έτοιμη βόμβα και πυροκροτητές - Συνεχίζονται οι έρευνες
IN TIME

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να ταυτοποιήσουν ή να στοιχειοθετήσουν τους τρεις συλληφθέντες με τις τρομοκρατικές ενέργειες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Τα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στο σπίτι στα Πετράλωνα είναι καθαρά, δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια. Αναμένεται η ανάσυρση στοιχείων από υπολογιστές και κινητά που βρέθηκαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στην αποθήκη στο Κουκάκι βρήκαν μια έτοιμη βόμβα καθώς και πυροκροτητές. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ήταν ίδια σε κιλά με εκείνη που βρέθηκε ατόφια στο υπουργείο Εργασίας τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά και με αυτή που έριξαν στον ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ, προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι 3 συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Και στους 3 ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όλων και εκρηκτικών.

Συγκεκριμένα, σε βαθμό κακουργήματος για τον 42χρονο που νοίκιασε τη γιάφκα στο Κουκάκι και σε βαθμό πλημμελήματος για τον 38χρονο και την 36χρονη φίλη του.

Η αντιτρομοκρατική εντόπισε μέσα στο σπίτι στην οδό Ζήνη στο Κουκάκι, 7 μασούρια εκρηκτικής ύλης, 14 πυροκροτητές και σφαίρες από καλάσνικοφ. Το υπόγειο είχε τεθεί υπό τη διακριτική παρακολούθηση της αντιτρομοκρατικής, τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης, το Opel αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, το 2018, το οποίο έκαψαν οι τρομοκράτες στα Πετράλωνα, βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο όπου συνελήφθησαν ο 38χρονος με την 36χρονη.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν «κλειδιά» που ενδεχομένως ανοίγουν και άλλες γιάφκες, καθώς αναζητούν τα δύο πολεμικά καλάσνικοφ-«ταυτότητα» της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, τα οποία έχει χρησιμοποιήσει σε τέσσερις παλαιότερες επιθέσεις της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο Χαρδαλιάς - Ποιες επιλογές εξετάζει η κυβέρνηση