ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εκτέλεση - μυστήριο στα Καλύβια: Το προφίλ του υπαλλήλου του κέντρου υγείας

Εκτέλεση - μυστήριο στα Καλύβια: Το προφίλ του υπαλλήλου του κέντρου υγείας
InTime

Το προσωπικό περιβάλλον του 60χρονου υπαλλήλου του κέντρου υγείας Καλυβίων, που δολοφονήθηκε χθες Τετάρτη, εξετάζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αναζητώντας την άκρη του νήματος για να ρίξουν φως στην πραγματικά μυστηριώδη αυτή υπόθεση.

Αρχικά οι αρμόδιοι αξιωματικοί σκιαγραφούν το προφίλ του θύματος. Ο 60χρονος έμενε με την οικογένειά του στο Κορωπί, εργαζόταν στη γραμματεία του κέντρου υγείας Καλυβίων, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά με τη σύζυγό του. Από την έρευνα στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι είχε λευκό ποινικό μητρώο και ότι δεν είχε απασχολήσει για κανένα αδίκημα τις Αρχές. Οι αστυνομικοί θα πάρουν κατάθεση από τη γυναίκα του θύματος, η οποία επίσης είναι δημόσια υπάλληλος. Στη συνέχεια, θα λάβουν καταθέσεις από όλους τους συναδέλφους του θύματος στο κέντρο υγείας Καλυβίων.

Παράλληλα, εξονυχιστική έρευνα γίνεται για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας που θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει τον δράστη είτε κατά την διαφυγή του από το σημείο της δολοφονίας είτε κατά την άφιξή του στο σημείο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν είναι ακόμα σε θέση να κάνουν εκτιμήσεις για το κίνητρο της δολοφονίας. Όπως χαρακτηριστικά λένε, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως η υπόθεση είναι εξαιρετικά περίεργη. Το modus operandi του δράστη παραπέμπει σε δολοφονίες που κάνουν μαφιόζοι της νύχτας. «Ο δολοφόνος ήταν ψύχραιμος, ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα σκοτώσει το στόχο του και δεν άφησε πίσω του ίχνη», λέει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή. Το προφίλ, ωστόσο, του θύματος δεν οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να στοχοποιηθεί από ποινικούς με βαρύ «βιογραφικό».

Ο δράστης λειτούργησε με ψυχραιμία. Κατάφερε να στήσει ενέδρα στο θύμα σε «τυφλό» σημείο στο παρκινγκ του κέντρου υγείας. Ήξερε ότι ο 60χρονος δεν θα είχε περιθώρια αντίδρασης βρισκόμενος στη θέση του οδηγού ενώ πήγαινε να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο υπόγειο. Τον πλησίασε γρήγορα και τον πυροβόλησε με πιστόλι τρεις φορές στο κεφάλι. Μάλιστα, οι πυροβολισμοί δεν ακούστηκαν στους υπαλλήλους του κέντρου υγείας και έτσι διέφυγε ανενόχλητος, χωρίς να τον δει κανείς.

«Πάγωσαν» στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων με τη δολοφονία του 60χρονουInTime

Οι συνάδελφοι του θύματος ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι το θύμα «άργησε να έρθει στη δουλειά, παρότι ήταν πάντα πολύ τυπικός. Αρχίσαμε να τον ψάχνουμε, πήραμε τηλέφωνο τη σύζυγό του η οποία μας είπε ότι έφυγε κανονικά για τη δουλειά του και τελικά τον βρήκαμε νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του στο παρκινγκ του κέντρου υγείας».

Στο σημείο του εγκλήματος περισυνελέγησαν τρεις κάλυκες, που μεταφέρθηκαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το σενάριο ο δράστης να χρησιμοποίησε σιγαστήρα. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι καταθέσεις από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα