ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτές είναι οι στολές των ανδρών της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»

Αυτές είναι οι στολές των ανδρών της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»
In Τime

Φωτογραφίες από τη στολή που θα φοράνε οι 1.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα αναλάβουν την επιτήρηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsbomb.

Πρόκειται για τους ειδικούς φρουρούς που θα προσληφθούν, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου για τη φύλαξη των ΑΕΙ που ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη από τους συναρμόδιους υπουργούς, Νίκη Κεραμέως και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η στολή των ανδρών της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» δε θα μοιάζει με τις στολές των αστυνομικών των υπόλοιπων υπηρεσιών, οι οποίες συνήθως είναι μπλε. Θα έχουν πράσινο χρώμα (που θεωρείται πιο ήπιο), προκειμένου να ξεχωρίζουν ως ξεχωριστή μονάδα με αποκλειστική αρμοδιότητα τα ΑΕΙ. Επίσης, οι ειδικοί φρουροί θα φοράνε πράσινα καπέλα που θα φέρουν στο μπροστινό μέρος το σήμα της ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος του υπουργείου είναι η εμφάνιση των αστυνομικών να είναι πιο «φιλική» προς τους φοιτητές.

Οι ειδικοί φρουροί θα χωρίζονται σε βάρδιες και θα διατεθούν αρχικά στα πανεπιστήμια που αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα σε σχέση με παραβατικές συμπεριφορές.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη αναφέρθηκε σχετικά ότι «συστήνονται Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), οι οποίες θα στελεχώνονται από κατώτερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικούς φρουρούς, με ειδική εκπαίδευση για την αποστολή τους στο χώρο των ΑΕΙ. Αυτοί θα διατίθενται σε ΑΕΙ στα οποία διαπιστώνονται σχετικές ανάγκες, θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία, η μισθοδοσία τους θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα συνεργάζονται με τον/την Πρύτανη/αρμόδιο Αντιπρύτανη του ΑΕΙ και αποστολή τους θα είναι η πρόληψη της παραβατικότητας και η αντιμετώπισή της εντός των χώρων των ΑΕΙ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.