ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η σπείρα των Smart – Τα διέλυαν και λειτουργούσαν «σούπερ μάρκετ» ανταλλακτικών

Η σπείρα των Smart – Τα διέλυαν και λειτουργούσαν «σούπερ μάρκετ» ανταλλακτικών

Τέλος στη δράση σπείρας που τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο είχε γίνει εφιάλτης για τους ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων, μάρκας Smart, έδωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Μετά από συντονισμένη έρευνα και το «μοιραίο» λάθος των μελών του κυκλώματος, είχαμε δύο συλλήψεις (άνδρες ηλικίας 35 και 17 ετών), την ταυτοποίηση ακόμη 3 εμπλεκομένων, ενώ είναι σε εξέλιξη προανάκριση και για άλλα άτομα που προκύπτει συσχέτιση τους με τη συμμορία αλλά ακόμα δεν γνωρίζει την ταυτότητα τους η ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέλη της σπείρας, μόνο το τελευταίο εξάμηνο, είχαν προχωρήσει σε 85 κλοπές οχημάτων του τύπου, τα οποία τα μετέφεραν σε εταιρεία – αποθήκη – κέντρο διάλυσης επί της λεωφόρου Θρακομακεδόνων στο Μενίδι.

Προηγουμένως, μετά την κλοπή δηλαδή, άφησαν για εύλογο χρονικό διάστημα τα Smart σε κοντινό σημείο προκειμένου να δουν εάν είχαν τοποθετημένο σύστημα εντοπισμού (gps) κι αν θα πήγαινε κάποιος να τα αναζητήσει.

Εάν αυτό δεν γίνονταν, το επόμενο στάδιο ήταν η αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και η διάλυση των Ι.Χ. αυτοκινήτων, με σκοπό την πώληση τους για ανταλλακτικά. Το γεγονός, άλλωστε, ότι η εταιρεία – αποθήκη που είχαν, τους έδινε άλλοθι και την ευκαιρία να απλώσουν τα δίκτυα τους σε χιλιάδες υποψηφίους αγοραστές.

Κατά την ώρα της εφόδου από την Ασφάλεια σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν στην «καβάτζα» συνολικά 20 κλεμμένα Smart, ενώ βρέθηκαν και οι πινακίδες για 16 απ’ αυτά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μόνο από τα 85 οχήματα του τελευταίου εξαμήνου τα κέρδη για τη συμμορία ξεπέρασαν τις 500.000 ευρώ.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Β/Α Αττικής και του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής έχουν ταυτοποιήσει τον φερόμενο ως αρχηγό. Πρόκειται για άτομο ηλικίας 40 ετών, παντρεμένο με μία 34χρονη ομογενή από την πρώην ΕΣΣΔ, στο όνομα της οποίας λειτουργούσε νομότυπα η εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο ανήλικος γιος του φερόμενο ως αρχηγού, ο οποίος εμφανίζεται να έχει ενεργό συμμετοχή στην εγκληματική δραστηριότητα της σπείρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν υπάρχει πρόβλημα, συνεχίζουμε κανονικά»