ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η Αντιτρομοκρατική Βελγίου στην Αθήνα: Σύλληψη τριών Ιρακινών- Διακινούσαν μετανάστες στην Τουρκία

Η Αντιτρομοκρατική Βελγίου στην Αθήνα: Σύλληψη τριών Ιρακινών- Διακινούσαν μετανάστες στην Τουρκία
InTime

Στην Αθήνα ταξίδεψε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Βελγίου για τη σύλληψη τριών Ιρακινών, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που έφτιαχναν πλαστά διαβατήρια και διακινούσαν μετανάστες σε Τουρκία και χώρες της Ευρώπης.

Οι συλληφθέντες είναι Ιρακινοί και παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από τους Βέλγους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα, για τη σύλληψή τους ταξίδεψε στην Αθήνα προ λίγων ημερών κλιμάκιο Βέλγων αστυνομικών που σε συνεργασία με τους Έλληνες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Ιρακινούς σε επιχείρηση που στήθηκε στις 24 Μαρτίου 2021 στην Αθήνα. Μάλιστα, στην ανάκριση των συλληφθέντων συμμετείχαν ενεργά οι Βέλγοι αστυνομικοί, οι οποίοι σε προγενέστερο χρονο είχαν συλλάβει στη χώρα τους φερόμενο ως συνεργό των τριών Ιρακινών που κατηγορείται για σύνδεση με την τρομοκρατία.

Οι Ιρακινοί είναι ηλικίας 32, 44 και 51 ετών, και διώκονται με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης των Βελγικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 31 ταξιδιωτικά έγγραφα μεταναστών.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «στο πλαίσιο πολύμηνης πληροφοριακής έρευνας για την ταυτοποίηση ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, αναζητούμενων και από άλλες χώρες, με εγκληματική δράση που εκτείνετο σε πολλές χώρες, επετεύχθη κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων ο εντοπισμός των τριών διεθνώς διωκόμενων και η σύλληψή τους.

Από έρευνες σε συσχετιζόμενες οικίες των διωκόμενων και άλλων ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 31 ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων αποθήκευσης, στα οποία είναι καταχωρημένες χιλιάδες φωτογραφίες ταξιδιωτικών εγγράφων, παραστατικά μεταφοράς χρημάτων από και προς Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες, αποδεικτικά αποστολής δεμάτων προς Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες, μεγάλος αριθμός χειρογράφων σημειώσεων.

Τα ανωτέρω κατασχεμένα ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν είτε πλαστά, είτε καταχωρημένα ως κλεμμένα από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα στο χωριό: Μην ετοιμάζεστε! Τα στοιχεία που δείχνουν... απαγόρευση κυκλοφορίας