ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για το ριφιφί : Καρφιά από τον λογιστή κατά του 58χρονου - Είχαν έρθει σε ρήξη

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για το ριφιφί : Καρφιά από τον λογιστή κατά του 58χρονου - Είχαν έρθει σε ρήξη

H αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κομμωτηρίου προκάλεσε ρήξη στη σχέση του με τον 58χρονο, αφού ο λογιστής δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη για μια εταιρεία της οποίας τον ιδιοκτήτη δεν γνώριζε.

Υπόνοιες για τον φερόμενο ως υπεύθυνο του κομμωτηρίου της γνωστής αισθητικού και κατηγορούμενο για την υπόθεση των θυρίδων αφήνει στην κατάθεση του στις Αρχές ο λογιστής της εταιρίας, που κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για το ριφιφί των τεσσάρων θυρίδων στο Ψυχικό.

«Με τον κατηγορούμενο γνωριζόμαστε περίπου 10 χρόνια. Αυτά τα 10 χρόνια ασχολούμαι με τα λογιστικά του ζητήματα και συγκεκριμένα με την ατομική του επιχείρηση, με τις εταιρείες των παιδιών του και της συζύγου του. Το έτος 2019 μεταβίβασαν το κατάστημα κομμωτήριο, στον S.G, τον οποίο εγώ δεν έχω δει ποτέ και αγνοώ την ύπαρξη του. Ο S.G έχει τεθεί ως πρόεδρος και ο κατηγορούμενος έχει τεθεί ως υπεύθυνος. Η γυναίκα του είναι υπάλληλος στην εταιρεία αυτή και ο κατηγορούμενος τρέχει την εταιρία σαν υπεύθυνος με βάση τα χαρτιά» περιγράφει ο λογιστής.

Ωστόσο, η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κομμωτηρίου προκάλεσε ρήξη στη σχέση του με τον 58χρονο, αφού ο λογιστής δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη για μια εταιρεία της οποίας τον ιδιοκτήτη δεν γνώριζε.

«Λογιστικά δεν δέχτηκα να καταχωρήσω τίποτα για αυτή την εταιρεία από το 2019, καθώς δεν ήθελα την συνεργασία με αυτό τον άνθρωπο γιατί δεν γνώρισα αυτόν που έθεσαν ως πρόεδρο. Το μόνο που έκανα αυτή την εταιρία είναι ότι κρατούσα την μισθοδοσία μέχρι να αναλάβει άλλος λογιστής. Αυτό το έκανα λόγω των παιδιών που δούλευαν εκεί μέσα για να είναι ασφαλισμένοι» εξήγησε ο μάρτυρας.

Μάλιστα, συμπλήρωσε στην κατάθεση του πως ο 58χρονος του είχε αναφέρει ότι επιθυμούσε να πάρει δάνειο στο όνομα μιας γυναίκας, την οποία ο λογιστής δεν γνώριζε, προκειμένου να αγοράσει ένα ακίνητο. «Γι’ αυτό το λόγο εκτύπωσα στα στοιχεία της γυναίκας αυτής, τα οποία δεν τα θυμάμαι καθόλου, ένα εκκαθαριστικό και του το έδωσα, χωρίς να ρωτήσω περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να ασχοληθώ άλλο. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση και που του το είπα είναι ότι το εκκαθαριστικό της κοπέλας είχε πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι δεν θα τους ενέκριναν με τίποτα το δάνειο. Πριν 15 μέρες περίπου, που τον ρώτησα τυχαία, μου είπε ότι το δάνειο απορρίφθηκε» κατέληξε ο μάρτυρας στην κατάθεση του.

Κούγιας: «Έγιναν ταξίδια στο εξωτερικό»

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσαν ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή γυναίκες θύματα της κλοπής.

Οι γυναίκες που είχαν στις θυρίδες σημαντικά ποσά σε ρευστό, όπως και κοσμήματα μεγάλης αξίας, εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια, που προανήγγειλε έρευνα της δικαιοσύνης στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αλέξης Κούγιας

«Ο Ανακριτής θα ξεκινήσει με τις αρμόδιες αρχές μια έρευνα που αφορά στο κινητό τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορουμένου. Μόλις λάβω αντίγραφο της δικογραφίας, θα μελετήσω και θα ζητήσω κι εγώ ανακριτικές πράξεις», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ενημέρωσε τον ανακριτή για πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του σχετικά με ταξίδι που είχε κάνει το επίμαχο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος, στο εξωτερικό. «Προσωπικά από το θεατρικό χώρο με ενημέρωσαν ότι το κρίσιμο χρονικό διάστημα έκανε ταξίδια σε συγκεκριμένη χώρα. Ενημέρωσα τον ανακριτή και μόλις το κρίνει σκόπιμο θα μας καλέσει να το πούμε και επίσημα». είπε ο κ. Κούγιας.

Σχολιάζοντας υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ο κ. Κούγιας ανέφερε:

«Το γεγονός ότι κάνει κριτική και έχει αποφανθεί σχετικά με το πόση ώρα έπρεπε να δαπανηθεί από τον δράστη για να κάνει την κλοπή, δεν δημιουργεί θετικές εντυπώσεις. Σχετικά με το DNA και τον ισχυρισμό του περί μεταφοράς του γενετικού υλικού, από μια συζήτηση που έκανα με ειδικούς, μου εξήγησαν ότι δεν μεταφέρεται από αντικείμενο σε αντικείμενο, αλλά από άνθρωπο σε αντικείμενο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ - Ίσως αγγίξουν και τις 4.000