ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Σοβαρό επεισόδιο με άλλο αστυνομικό είχε ο κατηγορούμενος της Ηλιούπολης

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Σοβαρό επεισόδιο με άλλο αστυνομικό είχε ο κατηγορούμενος της Ηλιούπολης
InTime

Απολογητικό υπόμνημα, στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διαταχθεί σε βάρος του, είχε καταθέσει ο 39χρονος αστυνομικός, Δημήτρης Μπουγιούκος, ο οποίος κατηγορείται ότι εξέδιδε 19χρονη στην Ηλιούπολη, ύστερα από κλήση που είχε λάβει σε απολογία στις 28 Αυγούστου 2019.

Επίσης, απολογητικό υπόμνημα είχε καταθέσει και στις 25 Φεβρουαρίου 2019 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο 39χρονος αστυνομικός είχε τεθεί σε αργία από την Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από απειλές που φέρεται να εκτόξευσε σε βάρος συναδέλφου του. Ο τελευταίος είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του Μπουγιούκου.

Στην απολογία του 2019 ο 39χρονος αστυνομικός περιέγραψε πως ξεκίνησαν όλα:

«Το έτος 2015 γνώρισα τον… (σ.σ. αστυνομικός στο επάγγελμα και μηνυτής του). Την περίοδο εκείνη εγώ είχα εννεάμηνη άδεια από την εργασία μου. Ως δε μου είχε πει κοινή μας φίλη ο… (σ.σ. αστυνομικός στο επάγγελμα και μηνυτής του) θα με βοηθούσε να βρω εργασία σε κάποιο καράβι του εμπορικού ναυτικού στον τομέα της φύλαξής του».

Στη συνέχεια της απολογίας του ανέφερε ότι αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα του είχε ερωτική σχέση με τον συνάδελφό του και μετέπειτα μηνυτή του.

«Ευρισκόμενος σε δικαιολογημένη κατάσταση μεγάλης αναταραχής τον εξύβρισα, χωρίς όμως να τον απειλήσω, όπως και ο ίδιος συνομολογεί στη μήνυσή του, στην οποία δεν αναφέρεται σε καμία απειλή εναντίον μου.

Το βέβαιο είναι ότι τα όσα του είπα σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσαν φόβο και ανησυχία στον μηνυτή μου, ο οποίος αναφέρει στη μήνυσή του ότι ο πατέρας του κάλεσε την Αστυνομία και όχι ο ίδιος και κατόπιν αποφάσεως του δικηγόρου του υπέβαλε την εναντίον μου μήνυση, όχι κατόπιν δικής του αποφάσεως.

Ο ίδιος ουδόλως φοβήθηκε από τα όσα του είχα πει, ούτε είχε την παραμικρή ανησυχία. Άλλωστε εάν εκείνος για οποιονδήποτε λόγο φοβόταν, θα φρόντιζε να μην ταξιδέψει με τα αεροπλάνο προς Αθήνα και θα καλούσε αμέσως την Αστυνομία. Τίποτα από τα δύο δεν έκανε.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο πήγα εγώ στο αεροδρόμιο ήταν να μιλήσουμε, ώστε να σιγουρευτώ ότι θα κρατηθεί μακριά από την ανήλικη κόρη μου και όχι για να τον βλάψω με οποιονδήποτε τρόπο. Φυσικά εγώ πήγα στο αεροδρόμιο χωρίς το όπλο μου, ενώ δεν είναι δυνατόν κανένας να πιστέψει ότι θα σκότωνα κάποιον μέσα σε ένα μέρος με τόσο ισχυρή αστυνομική φύλαξη. Και ενώ πήγα στο αεροδρόμιο αρχικά για να τον βρω και να μιλήσουμε, αποχώρησα τελικά χωρίς καν να τον πλησιάσω.

Η συμπεριφορά μου όχι μόνο δεν αντιβαίνει στο υπηρεσιακό μου καθήκον και δεν συνιστά ασυμβίβαστη με την ιδιότητά του αστυνομικού διαγωγή, αντιθέτως είναι καθήκον του αστυνομικού να προστατεύει πρωτίστως τα ανήλικα παιδιά. Και αυτός ήταν ο μοναδικός σκοπός μου: να προστατεύσω την ανήλικη θυγατέρα μου και την οικογένειά μου από τις ύποπτες και περίεργες ορέξεις του…

Το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του… παρότι εγώ έχω φροντίσει να μην αντιληφθεί η κόρη μου τι έχει συμβεί αυτή είναι φανερά αναστατωμένη…

Κατόπιν των ανωτέρω αιτούμαι την απαλλαγή μου και την αρχειοθέτηση της σε βάρος μου ΕΔΕ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr