ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που εξέδιδε και κακοποιούσε την 19χρονη

Η φωτογραφία του αστυνομικού που εξέδιδε και κακοποιούσε την 19χρονη

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού που κατηγορείται ότι «φυλάκισε» και εξέδιδε 19χρονη στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Η φρικτή υπόθεση ήρθε στο «φως», όταν η 19χρονη, η οποία ήταν αιχμάλωτη στο σπίτι του 39χρονου Αστυνομικού στην Ηλιούπολη, κατάφερε να ξεφύγει από το «κολαστήριο» και να ζητήσει βοήθεια από εργαζόμενη σε καφετέρια.

Σήμερα η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς του και τη φωτογραφία του 39χρονου κατηγόρουμενου, ο οποίος συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Πρόκειται για τον ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Παρασκευής, γεν. 16-11-1982 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό αδικημάτων και για τον εντοπισμό επιπλέον θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ή βιασμού, που τυχόν αποκαλυφθούν επ' αφορμή της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Το προκλητικό «άλμπουμ» του αστυνομικού - «προαγωγού» - Σαμπάνιες, μετρητά και σεξισμός

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος στο παρελθόν είχε απειλήσει συνάδελφο του ότι «θα σου φυτέψω μία σφαίρα στο κεφάλι», ήταν δραστήριος στα social media. Ο 39χρονος είχε αναρτήσει ακόμα και το φύλλο πορείας που είχε πάρει στις 26 Μαρτίου 2021 για να υπηρετήσει μαζί με ακόμα 102 αστυνομικούς στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Για το φύλλο πορείας που σηματοδοτούσε την αλλαγή υπηρεσίας είχε γράψει:

«Όλα είναι κύκλος στη ζωή... Τελικά μετά από 11 χρόνια ο κύκλος μου έκλεισε σε αυτή την Υπηρεσία και φεύγω για κάτι καλύτερο. Αρκετά χρόνια πολλές αναμνήσεις πολλές επιτυχίες πολλές αποτυχίες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Διοικητές μου που με ανέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και όλους του υφισταμένους μου στους οποίους ζητώ συγνώμη αν αδίκησα κάποιον ή έγινα λίγο αυστηρός κάποιες φορές. Σας ευχαριστώ όλους δεν ξεχνάω κανέναν και εύχομαι στο καθένα ξεχωριστά δύναμη και επιτυχίες. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο όλοι και είμαι σίγουρος ότι με κάποιους θα ξανασυνεργαστούμε».

Σε άλλες φωτογραφίες που αναρτούσε εμφανιζόταν να κάνει χειρονομίες, να «διαφημίζει» δέντρο με «κλαδιά» χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και σαμπάνιες. Υπάρχει και μία ανάρτηση με σεξιστικό περιεχόμενο, καθώς σχολιάζοντας την είδηση με τίτλο «ξυλοκόπησαν γυναίκα αστυνομικού στους Αμπελόκηπους», σχολίασε: «Πείτε μου ποιος να του πω ποια είναι η δικιά μου».

«Τη βρήκαμε να κλαίει» - Η κατάθεση του αστυνομικού που είδε πρώτος την 19χρονη

Κατάθεση του άντρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασε πρώτος μαζί με τρεις ακόμα αστυνομικούς στην Ηλιούπολη για να σώσει την 19χρονη, που δραπέτευσε από το διαμέρισμα του 39χρονου αστυνομικού, περιλαμβάνεται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο αστυνομικός μίλησε με την 19χρονη, η οποία του περιέγραψε ότι ο 39χρονος την είχε απειλήσει ακόμα και με όπλο. Το θύμα είπε επίσης στον άντρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ότι ήταν κλειδωμένη στην κουζίνα.

Αναλυτικά η κατάθεση του αστυνομικού:

«Περί ώρα 13.30 μας έδωσε εντολή το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μεταβούμε στην οδό Αρχιμήδους στην Ηλιούπολη, καθότι άντρας είχε χειροδικήσει στη γυναίκα, σύντροφο του απειλώντας την ταυτόχρονα και με όπλο που έφερε μαζί του, ζητώντας μας ταυτόχρονα να επικοινωνήσουμε μαζί του τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με το Κέντρο της Άμεσης Δράσης μας ενημερώσανε ότι ο συγκεκριμένος άντρας είναι αστυνομικός.

Φτάνοντας στην οδό Αρχιμήδους στην Ηλιούπολη δεν εντοπίσαμε κάποιο πρόσωπο και συνεχίσαμε να κάνουμε έρευνα επί της συγκεκριμένης οδού για τον εντοπισμό της παθούσας. Διερχόμενοι από την οδό Αρχιμήδους στην Ηλιούπολη εντοπίσαμε στην πυλωτή της υφιστάμενης πολυκατοικίας, να βρίσκονται δύο γυναίκες και η μία εξ αυτών να κλαίει.

Άμεσα κινηθήκαμε προς το μέρος τους και τις ρωτήσαμε αν είχαν καλέσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης για επεισόδιο ξυλοδαρμού και απειλή όπλου.

Τότε η γυναίκα που έκλαιγε μας αποκρίθηκε πως αυτή είναι το θύμα του ξυλοδαρμού και πως η κοπέλα δίπλα της ήταν εκεί για να τη βοηθήσει.

Όταν τη ρωτήσαμε τι είχε συμβεί μας απάντησε ότι τον τελευταίο μήνα συζεί με έναν άντρα που είναι αστυνομικός.

Επειδή την εξανάγκαζε στο διάστημα που συζούσαν να εκδίδεται επ’ αμοιβή με αγνώστους σε διάφορα ξενοδοχεία, χωρίς η ίδια να το επιθυμεί, σήμερα μόλις του είπε ότι δε θέλει να συνεχίσει να το κάνει αυτό, εκείνος νευρίασε, άρχισε να τη χτυπά σε όλο της το σώμα, απειλώντας την ταυτόχρονα με το όπλο που είχε μαζί του, ενώ στη συνέχεια την κλείδωσε στην κουζίνα. Η ίδια τόνισε πως το συγκεκριμένο όπλο που είχε μαζί του το έχει παράνομα, καθότι το νόμιμο όπλο του το είχε αφαιρέσει η υπηρεσία του και πως πουλάει και ναρκωτικές ουσίες. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι έψαξε και κατάφερε να βρει κάποια κλειδιά του σπιτιού, με τα οποία ξεκλείδωσε την πόρτα της κουζίνας και βγήκε έξω στο δρόμο και άρχισε να τρέχει και να κλαίει. Τότε την είδε μία κοπέλα που εργάζεται σε καφετέρια, η οποία έτρεξε προς το μέρος της και αφού της είπε τι είχε συμβεί κάλεσε την Αστυνομία.

Στη συνέχεια, κινηθήκαμε επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου για να εντοπίσουμε τον δράστη. Φτάνοντας στην συγκεκριμένη οδό βρήκαμε την κεντρική πόρτα εισόδου του σπιτιού ανοιχτή και μέσα να βρίσκεται ένας άντρας και μία γυναίκα.

Σε ερώτηση μας αν έχει εμπλακεί σε επεισόδιο με κάποια γυναίκα αυτός μας απάντησε καταφατικά, λέγοντας μας πως η γυναίκα δίπλα του ήταν η μητέρα της κοπέλας.

Του ζητήσαμε να βγούνε έξω από το σπίτι και να μας ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ηλιούπολης».