ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μπαλάσκας: Με ενοχλεί που κρατούνται οι αστυνομικοί – Λάθος η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη

Πέραμα
Αντίθετος με την κράτηση των αστυνομικών ο Σταύρος Μπαλάσκας.
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, υπεραμύνθηκε των Αστυνομικών που κρατούνται για την αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου Ρομά.

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση της φονικής καταδίωξης στο Πέραμα. Όπως είπε, για τον ίδιο είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι κρατούνται οι συνάδελφοί του καθώς δεν θεωρούνται ύποπτοι φυγής, ενώ ανέφερε πως αν υπήρξε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, τότε είναι 101% λάθος σύμφωνα με την άποψη των μάχιμων αστυνομικών.

«Οι συνάδελφοί μου όταν πυροβόλησαν για να γλιτώσουν -επαναλαμβάνω τον όγκο του αυτοκινήτου, δεν ήξεραν ποιοι επέβαιναν μέσα. Οι Ρομά τώρα εξεγείρονται διότι ένα 20χρονο παιδί, ένας από τη φυλή τους θανατώθηκε. Είναι πολύ οδυνηρό, αλλά θα υπήρχε θέμα αν ήξεραν οι αστυνομικοί ότι εκεί που πυροβολούνε ενδεχομένως να υπάρχει Ρομά. Δεν το ήξεραν», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.

Σχετικά με το αν έγινε σωστή διαχείριση του περιστατικού από τους αστυνομικούς, σχολίασε πως για να πυροβολήσουν όλοι μαζί οι αστυνομικοί σημαίνει ότι «εκείνη τη στιγμή έχουν όλοι διαπιστώσει βάσει της εκπαίδευσής τους, ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος και ανταποκρίνονται στον κίνδυνο».

Τέλος, αναφορικά με την ύπαρξη εντολής να σταματήσει η καταδίωξη, ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε πως αν όντως δόθηκε ήταν 101% λάθος κατά την άποψη των μάχιμων αστυνομικών. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως περιμένει τα πορίσματα της έρευνας που έχει διαταχθεί και σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε πως «εάν πούμε ότι πρέπει να σταματήσουν οι καταδιώξεις, είναι σαν να λέμε στους αστυνομικούς «αφήστε τους να φύγουν»».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία - Το μυστήριο με το Skoda - «Νομίζαμε ότι είναι της Ασφάλειας»

Μέγαρα: Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί σε επεισόδια με Ρομά – Δέχθηκαν σκάγια και πέτρες

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά