ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συλλήψεις κακοποιών για «τρελή» καταδίωξη στα Πατήσια – Είχαν «έδρα» βενζινάδικο

Συλλήψεις κακοποιών για «τρελή» καταδίωξη στα Πατήσια – Είχαν «έδρα» βενζινάδικο

Οι επικίνδυνοι διαρρήκτες, οι οποίοι απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα γιατί έκαναν… ράλι στους στενούς δρόμους των Πατησίων για να μη συλληφθούν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, έπεσαν τελικά στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου άντρες της Άμεσης Δράσης τους είχαν εντοπίσει να κινούνται ύποπτα με αυτοκίνητο στα Κάτω Πατήσια. Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα και άρχισαν να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε στενούς δρόμους και σε κίνδυνο της ζωής τυχόν διερχόμενων πολιτών. Τελικά κατάφεραν τότε να εξαφανιστούν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ωστόσο, συνέχισαν την έρευνα, μέχρι που το πρωί της 29ης Οκτωβρίου πραγματοποίησαν μεγάλη αστυνομικοί επιχείρηση σε Γλυφάδα, Ίλιον και Αθήνα, όπου συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 31, 21, 27 και 30 ετών. Δύο από τους συλληφθέντες επέβαιναν στο αυτοκίνητο που καταδιώχθηκε στα Κάτω Πατήσια.

Η καταδίωξη έγινε αφορμή για να εξαρθρωθεί η οργάνωση διαρρηκτών που έκλεβαν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων οχημάτων χρησιμοποιούσαν υπόγειο χώρο στάθμευσης σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα. Από επακόλουθη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης και σε συσχετιζόμενες οικίες, εντοπίστηκαν τα μέλη της συμμορίας. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κλεμμένο αυτοκίνητο, αντικλείδι οχημάτων, το χρηματικό ποσό των 37.310 ευρώ , σουγιάς τύπου πεταλούδας, 8 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την ταυτοποίηση συμμετοχής τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, όσο και για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε σοκ οι γονείς της μαραθωνοδρόμου - Πριν δύο χρόνια πέθανε και το άλλο τους παιδί

Νέα μέτρα για κορονοϊό: Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)