ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μαφία «Vor V Zakone»: Ο «Σότικο» και οι 100 Γεωργιανοί-«φαντάσματα» με έδρα την Ελλάδα

Μαφία «Vor V Zakone»
Μαφία «Vor V Zakone»

Η τελευταία σύλληψη μέλους της «Vor V Zakone» έγινε μόλις στις 6 Δεκεμβρίου 2021

Αφορμή για να ανοίξει μεγάλη και πολυεπίπεδη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έγινε η εκτέλεση του Γεωργιανού με το προσωνύμιο «Σότικο» ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Μοσχάτο.

Ο 41χρονος ζούσε «αθέατος» στην Αθήνα και περνούσε κάτω από τα «ραντάρ» των αστυνομικών υπηρεσιών. «Επαγγελματίες» δολοφόνοι τον εντόπισαν και τον εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες.

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση από τις ελληνικές Αρχές είναι πολλά και σοβαρά: Τι έκανε στην Αθήνα ο 41χρονος που σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του ήταν μέλος της περιβόητης γεωργιανής μαφία «Vor V Zakone»; Είχε εμπλοκή σε ενέργειες που απασχόλησαν την ΕΛ.ΑΣ. και σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα; Κρυβόταν από τους «εχθρούς» του γνωρίζοντας ότι «εκκρεμεί» σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου; Την εκτέλεση «υπέγραψαν» ποινικοί με «έδρα» την Αθήνα ή πρόκειται για «συμβόλαιο» που τον ακολουθούσε από την πατρίδα του;

Ο μαυροντυμένος ένοπλος τον δολοφόνησε μπροστά στα μάτια της συντρόφου του και της 5χρονης κόρης του έξω από την πολυκατοικία όπου ζούσαν στο Μοσχάτο. Οι δύο από τις τρεις σφαίρες πέτυχαν τον 41χρονο στο κεφάλι.

Στελέχη της Ασφάλειας σημειώνουν ότι στο παρελθόν αρκετές φορές τα μέλη της μαφίας «Vor V Zakone» εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας και απασχόλησαν τις Αρχές.

Ένα από τα πιο ισχυρά «στελέχη» της γεωργιανής μαφίας σε όλο τον κόσμο είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2018 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον Λ.Σ., ο οποίος διέθετε τους καλύτερους συνοδούς ασφαλείας και συνήθιζε να κάνει πλούσια ζωή μένοντας σε ακριβά σπίτια και ξενοδοχεία για… vip.

Η τελευταία σύλληψη μέλους της «Vor V Zakone» έγινε μόλις στις 6 Δεκεμβρίου 2021, όταν άντρες της Ασφάλειας συνέλαβαν έναν 37χρονο Γεωργιανό στην Αθήνα.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε ληστείες κατά συρροή.

Η σημαντικότερη υπόθεση, όμως, με μέλη της γεωργιανής μαφίας του 2021 ήρθε στο φως τον περασμένο Απρίλιο, όταν συνελήφθη 44χρονος Γεωργιανός-«φάντασμα, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο να αλλάξει τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ο 44χρονος είχε αφαιρέσει δέρμα από δάχτυλο του και το είχε τοποθετήσει στο δάχτυλο με το οποίο είχε δώσει αποτυπώματα στις Αρχές. Δήλωνε Ουκρανός και ήθελε να είναι απολύτως αθέατος για την ΕΛ.ΑΣ. για να συντονίζει διαρρήξεις.

Η Αστυνομία συνέλαβε για τη συγκεκριμένη υπόθεση τέσσερις Γεωργιανούς και εξιχνίασε εφτά περιπτώσεις κλοπών από σπίτια. Οι δράστες είχαν αναγάγει τις διαρρήξεις σε «επιστήμη». Σε διαμέρισμα είχαν τοποθετήσει πλήθος κλειδαριών για να κάνουν πρόβες διάρρηξης, ενώ πάνω τους κουβαλούσαν μέσα σε τσαντάκι διαρρηκτικά εργαλεία που έφτιαχναν οι ίδιοι.

Ο 44χρονος με τα παραποιημένα αποτυπώματα δεν έμπαινε ποτέ στα σπίτια. Καθόταν απ’ έξω και συντόνιζε την ομάδα του. Οι συλλήψεις έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην Ομόνοια και στην Καλλιθέα.

Ο «Σότικο»

Ο «Σότικο», ο Γεωργιανός που δολοφονήθηκε την Πρωτοχρονιά στο Μοσχάτο, δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές στη χώρα μας.

Οι αποκαλύψεις για το σκοτεινό παρελθόν του έγιναν όταν ΜΜΕ της Γεωργίας και της Ρωσίας ασχολήθηκαν εκτενώς με την υπόθεση, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία του. Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί, ο «Σότικο» φέρονταν ως ενεργό μέλος της γεωργιανής μαφίας –με προέλευση την πόλη Κουταΐσι- για σχεδόν δύο δεκαετίες. Αρχικά φέρεται να συμμετείχε σε συμμορίες που πραγματοποιούσαν διαρρήξεις και ληστείες, στη συνέχεια όμως φαίνεται πως αναβαθμίστηκε η δράση του.

Στη χώρα μας, πάντως, δεν είχε απασχολήσει για κάποια υπόθεση γι’ αυτό και οι Αρχές εκτιμούν ότι είχε βρει «καταφύγιο» μαζί με την οικογένεια του. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ζητήσει τη συνδρομή υπηρεσιών ασφαλείας του εξωτερικού αναφορικά με τον «βίο και την πολιτεία» του 41χρονου, ο οποίος αν και εμφανίζονταν άνεργος είχε υψηλά εισοδήματα.

Το γεγονός, πάντως, ότι η ενέδρα θανάτου εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας και της ανήλικης κόρης του, δείχνει ότι επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου» με μαφιόζικη... υπογραφή. Ένα από τα πολλά σενάρια είναι η εντολή να δόθηκε από το αντίπαλο δέος της «μαφίας του Κουταΐσι», τη «μαφία της Τιφλίδας». Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στη χώρα μας έχουν βρει «καταφύγιο» περίπου 100 μέλη της γεωργιανής μαφίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων πάντως συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σε κλοπές και διαρρήξεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα: Κοντά στα 50.000 κρούσματα και σήμερα

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Θετικός στον κορονοϊό ο Γιώργος Πατούλης

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρός 18χρονος φοιτητής – Κατέρρευσε μέσα σε καφετέρια