ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Το χάπι των βιαστών που «ναρκώνει» γυναίκες – Οι «αγγελίες» στο διαδίκτυο

Το χάπι των βιαστών που «ναρκώνει» γυναίκες
Το χάπι των βιαστών που «ναρκώνει» γυναίκες

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το χάπι των βιαστών που «ναρκώνει» γυναίκες

Με ένα κλικ μπορεί δυστυχώς κάποιος να παραγγείλει μέσω διαδικτύου το «χάπι του βιασμού» ή αλλιώς το «χάπι των πάρτι».

Πρόκειται για την ουσία, που παρότι είναι γνωστή διεθνώς ως «χάπι», στην πραγματικότητα διατίθεται τις περισσότερες φορές σε υγρή μορφή. Τη χρησιμοποιούν βιαστές για να άρουν τις αντιστάσεις των θυμάτων τους, καθώς η δράση της προκαλεί κατάσταση αναισθησίας, ύπνωσης και απώλειας μνήμης. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει θολή όραση και ζαλάδα.

Όταν κάποιος είναι υπό την επήρεια μέθης, προκαλεί ακόμα και ακαμψία των μυών, αποπροσανατολισμό, ενώ στο εξωτερικό δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πέσει σε κώμα μετά από κατανάλωσή του.

Οι δράστες επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τα θύματά τους, χωρίς στη συνέχεια να έχουν επίγνωση τι τους συνέβη. Το «χάπι του βιασμού» είναι άχρωμο και άοσμο, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον να το αντιληφθεί εάν κάποιος το έχει ρίξει εν αγνοία του στο ποτό του.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Newsbomb, δυστυχώς πωλείται μέσω διαδικτύου από οργανωμένα κυκλώματα. Τα 30 χάπια διατίθενται στην τιμή των 95 δολαρίων και τα 60 στην τιμή των 191 δολαρίων.

Η επίδραση του χαπιού ξεκινά περίπου 15 λεπτά μετά την κατανάλωσή του και διαρκεί (έντονα) για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να γίνεται άμεσα η δειγματοληψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Τα «χάπια του βιασμού» είναι γνωστά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από τη δεκαετία του 1990, όταν και καταγράφονταν πολλοί θάνατοι από την κατανάλωσή τους. Μάλιστα, ήταν πολύ διαδεδομένα σε πάρτι. Στην Ελλάδα υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά χρήσης τους. Η ουσία αυτή ανιχνεύεται εργαστηριακά μέσω των τοξικολογικών εξετάσεων. Τα θύματα δίνουν δείγματα αίματος και ούρων. Ειδικοί επισημαίνουν ότι όσο πιο γρήγορα γίνει η λήψη του δείγματος, τόσο πιο αξιόπιστα και ακριβή είναι τα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα όσον αφορά στη λήψη αίματος αυτή πρέπει να γίνει –κατά τη βέλτιστη εκδοχή- τα πρώτα δύο 24ωρα από την κατανάλωση της ουσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού θα χιονίσει - Κρύο διαρκείας για μια εβδομάδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για παραβίαση δικαστικής απόφασης