ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε διαμέρισμα Airbnb στο Γκάζι – Βρέθηκαν 30 κιλά ηρωίνης αξίας 500.000 ευρώ

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε διαμέρισμα Airbnb στο Γκάζι – Βρέθηκαν 30 κιλά ηρωίνης αξίας 500.000 ευρώ
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για την υπόθεση έναν 28χρονο Αλβανό
ΕΛ.ΑΣ.

ΕΛ.ΑΣ.: Σε διαμέρισμα που νοικιάστηκε μέσω της πλατφόρμας Airbnb, πραγματοποίησε έφοδο η Δίωξη Ναρκωτικών στο Γκάζι.

Σε διαμέρισμα-«καβάτζα», που νοικιάστηκε μέσω της πλατφόρμας Airbnb, πραγματοποίησε έφοδο η Δίωξη Ναρκωτικών στο Γκάζι, στο πλαίσιο έρευνας για το «ξήλωμα» κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκε ηρωίνη βάρους 30 κιλών και 500 γραμμαρίων. Η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται από τους αστυνομικούς στα 500.000 ευρώ (καθώς εκτιμάται ότι θα γινόταν «επεξεργασία πολλαπλασιασμού» πριν την πώλησή της στη μαύρη αγορά θανάτου).

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για την υπόθεση έναν 28χρονο Αλβανό, ο οποίος κατηγορείται για για εγκληματική οργάνωση και για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., ο 28χρονος αποφάσισε να κρύψει τα ναρκωτικά προσωρινά σε διαμέρισμα Airbnb, προκειμένου να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός της ηρωίνης, μέχρι αυτή να πουληθεί στις πιάτσες θανάτου της Αθήνας. Μάλιστα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το κύκλωμα έκανε «δοκιμές» πριν την πώληση των ναρκωτικών, διοχετεύοντας μικρό... δείγμα από «φιξάκια» μέσω «μικρο-διακινητών» στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε διαμέρισμα Airbnb στο Γκάζι – Βρέθηκαν 30 κιλά ηρωίνης αξίας 500.000 ευρώ
Στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκε ηρωίνη βάρους 30 κιλών και 500 γραμμαρίων.ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και ο ανωτέρω αλλοδαπός κατελήφθη να κατέχει εντός μισθωμένου διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας, -63- συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους -30- κιλών και -463,2- γραμμαρίων, με σκοπό τη διακίνησή τους και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Διαβάστε επίσης:

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ προϊόντα-μαϊμού, όπλα, ναρκωτικά και σκάφη αναψυχής