ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλε στον Άγιο Παντελεήμονα – Θεοδωρικάκος: «Σεβασμό στις λειτουργίες»

Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλε στον Άγιο Παντελεήμονα – Θεοδωρικάκος: «Σεβασμό στις λειτουργίες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο αλλοδαπός που εισέβαλε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα τη στιγμή της λειτουργίας συνελήφθη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έστειλε μήνυμα για την ανάγκη σεβασμού των θρησκευτικών λειτουργιών.

Θέμα συζήτησης έγινε το περιστατικό που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί ένας αλλοδαπός, αραβικής καταγωγής, διέκοψε τη λειτουργία και άρχισε να μιλά από το μικρόφωνο στη μητρική του γλώσσα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως απήγγειλε κομμάτια από το Κοράνι.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε έφερε και την κινητοποίηση των Αρχών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του άνδρα που διέκοψε τη λειτουργία.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος με μήνυμά του στο Twitter υπογράμμισε και την ανάγκη σεβασμού στις θρησκευτικές λειτουργίες.

Το μήνυμα του Τάκη Θεοδωρικάκου

O 30χρονος που εισέβαλε στην εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας, άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει στη γλώσσα του, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ομολόγησε την πράξη του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και εμφανίστηκε μετανιωμένος. Πληροφορίες αναφέρουν πως συνελήφθη δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα αναφέρεται:

«Συνελήφθη αλλοδαπός για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».