ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Το μυστήριο της Μονεμβασιάς – «Ο δράστης ρωτούσε επίμονα και αγχωμένα για τις εξετάσεις του»

Ο δράστης της Μονεμβασιάς
Ο δράστης της Μονεμβασιάς
Intimenews

Μονεμβασιά: Μία ημέρα πριν το συμβάν ο δράστης ήταν εμφανώς αγχωμένος για κάποιες ιατρικές εξετάσεις που περίμενε να παραλάβει

Μυστήριο καλύπτει την αιτία της φονικής πορείας του 52χρονου που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους στη Μονεμβασιά.

Η έρευνα της Αστυνομίας έδειξε ότι ο δράστης δεν είχε διαφορές με τους ηλικιωμένους, κάτι που φέρονται να έχουν καταθέσει τα συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων. Οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από την αδερφή του 52χρονου προσπαθώντας να καταλάβουν τι μπορεί να έχει συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, η αδερφή του ανέφερε στην κατάθεσή της ότι «ο αδερφός μου δεν έπινε ποτέ αλκοόλ, σπάνια ένα ποτήρι κρασί. Πάντα οδηγούσε αργά και δεν του άρεσε η ταχύτητα. Δε ξέρω τι ακριβώς του συνέβη. Γνωρίζω ότι τελευταία πονούσε από τη μέση του σε σημείο που δε μπορούσε να περπατήσει, να οδηγήσει και έπαιρνε κορτιζόνη. Δεν είχε ποτέ ψυχολογικά προβλήματα».

Μία από τις καταθέσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρουσιάζεται από το Newsbomb ανήκει σε κάτοικο της περιοχής και παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης, που γνώριζε τα τελευταία 40 χρόνια τον 52χρονο. Η γυναίκα αυτή κατέθεσε στην Αστυνομία ότι συνάντησε τον δράστη μία ημέρα πριν το αιματηρό περιστατικό αλλά και λίγες ώρες μετά τη φονική πορεία. Όπως αποκάλυψε, κατά τη συνάντησή τους μία ημέρα πριν το συμβάν, ήταν εμφανώς αγχωμένος για κάποιες ιατρικές εξετάσεις που περίμενε να παραλάβει.

«Είχα πάει να παραλάβω δέμα από εταιρία ταχυμεταφορών. Ενώ περίμενα έξω από το γραφείο της εταιρίας σταμάτησε ο 52χρονος με το αυτοκίνητό του και είδα ότι το οδηγούσε συντοπίτης του. Ο 52χρονος μέσα από το όχημα -εμφανώς αγχωμένος- άρχισε να απευθύνεται στην υπάλληλο της εταιρίας ταχυμεταφορών, στην οποία είπε: ‘Ήρθαν οι εξετάσεις μου; Γιατί δεν έχουν έρθει ακόμα; Η υπάλληλος έψαξε τους φωριαμούς στο γραφείο και βρήκε εξετάσεις που είχαν σταλεί από την Σπάρτη στο όνομα του θεράποντος ιατρού του 52χρονου. Η υπάλληλος του εξήγησε ότι δεν μπορούσε να τις δώσει σ’ αυτόν αλλά μόνο στον θεράποντα ιατρό του. Αφού του εξήγησε αυτά εκείνος το αποδέχτηκε και θα πήγαινε ο ίδιος στον γιατρό να τις παραλάβει. Ο δράστης ευχαρίστησε στην υπάλληλο και αποχώρησε. Δεν γνωρίζω τι εξετάσεις περίμενε ο δράστης ούτε γνωρίζει αν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας».

Μία ημέρα μετά και αφού ο 52χρονος παρέσυρε και σκότωσε τους δύο ηλικιωμένους, η ίδια μάρτυρας τον είδε μέσα σε ταβέρνα όπου έτρωγε με την παρέα της. Περιέγραψε ότι φορούσε μαύρα ρούχα, όπως πάντα, και ότι ήταν εμφανές ότι δεν είναι καλά:

«Τον είδα στην ταβέρνα. Μπήκε μέσα φορώντας μαύρα ρούχα, ο δράστης φοράει πάντα μαύρα ρούχα όποτε τον βλέπω τα τελευταία χρόνια έξω στη Μονεμβασιά.

Ήρθε από πάνω από το τραπέζι μας και στάθηκε στη διπλανή καρέκλα από εμένα όρθιος, χωρίς να μας μιλήσει ή να μας χαιρετήσει. Παρατήρησα ότι κοιτούσε επίμονα το πάτωμα για αρκετή ώρα κάνοντας μία νευρική κίνηση με το δεξί του πόδι. Μας φάνηκε περίεργη η συμπεριφορά του και νομίζαμε ότι περίμενε παρέα.

Μετά βγήκε ο καταστηματάρχης από τον πάγκο και του ζήτησε ευγενικά να αποχωρήσει από το μαγαζί. Από αυτό το συμβάν μας δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν ήταν καλά. Μετά από λίγη ώρα είδα έξω από το μαγαζί φάρο περιπολικού».

Τι υποστηρίζει ο Κούγιας

Στον Ανακριτή οδηγήθηκε χθες Τετάρτη ο 52χρονος, με τον δικηγόρο του κ. Αλέξη Κούγια να δηλώνει:

«Από την έρευνα που έχω κάνει με τους συνεργάτες μου και σε συνεργασία με καθηγητές ψυχιατρικής, προκύπτει ότι αυτό το έγκλημα είναι αδιανόητο. Βεβαίως με τον εντολέα μου δεν έχω καταφέρει να μιλήσω ούτε ένα λεπτό. Το ίδιο και οι συνεργάτες μου.

Η κατάσταση της ψυχικής του υγείας είναι ακραία διαταραγμένη.

Οι ψυχίατροι εκτίμησαν ότι ή το κληρονομικό στοιχείο που υπήρχε, το γονιδιακό, το οποίο επηρεάστηκε από τη διπολική διαταραχή της μητέρας του, η οποία της είχε εκδηλωθεί στην ίδια ηλικία με αυτή του εντολέα μου.

Όπως είπαν όλοι τους, επειδή στα χέρια μας βρίσκονται, μετά από πολύ μεγάλη πίεση, όλα τα στοιχεία της περιθαλψεως του εντολέα μου από γιατρούς ιατρικού κέντρου της Μονεμβασιάς, ξέρουμε ότι για ένα πόνο στη μέση του έδωσαν τεράστιες ποσότητες κορτιζόνης.

Οι ψυχίατροι είπαν ότι αυτές οι ποσότητες κορτιζόνης σε έναν οργανισμό παρθένο, που δεν είχε πάρει ποτέ φάρμακα στη ζωή του, μπορεί να προκαλέσουν οξύτατο ψυχωσικό επεισόδιο.

Ή το ένα ή το άλλο είναι η αιτία. Όταν ο κατηγορούμενος συνέλθει θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί.

Υπάρχουν εφτά καταθέσεις ότι από την προηγούμενη ημέρα είχε εκδηλώσει ψυχωσικό επεισόδιο. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η όλη μεταχείριση του κατηγορουμένου είναι ατυχής. Εγώ έχουμε να κάνουμε με τροχαίο ατύχημα. Έτσι το μεταχειρίστηκε αρχικά η Αστυνομία. Μετά άλλαξαν τα πράγματα».

Διαβάστε επίσης:

Μονεμβασιά: «Δεν θυμάμαι τίποτα για το περιστατικό» - Ολοκληρώθηκε η απολογία του 52χρονου