ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυφάδα: Το «σπρώξιμο» κοκαΐνης με ταξί, ο «Πάμπλο Εσκομπάρ» και ο «ανεμβολίαστος» DJ

Αστυνομία
Οι τρεις συλληφθέντες αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες
Intime News

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε «αποκλειστικά κοκαΐνη», ενώ κάποια από τα μέλη του κυκλώματος είχαν προσωνύμια

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η χρήση του «κοριού» της Ελληνικής Αστυνομίας έφερε στο φως πολύτιμα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, με αρχηγικό μέλος αστυνομικό, που «ξηλώθηκε» από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στα νότια προάστια της Αθήνας.

Η οργάνωση διακινούσε «αποκλειστικά κοκαΐνη», ενώ κάποια από τα μέλη του κυκλώματος είχαν προσωνύμια. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά ήταν το «Πάμπλο Εσκομπάρ». Οι «αδιάφθοροι» ζήτησαν ακόμα και άρση του τραπεζικού απορρήτου για πέντε εκ των κατηγορουμένων για να ακολουθήσουν τη διαδρομή του χρήματος.

Ο 33χρονος αστυφύλακας που φέρεται ως αρχηγικό μέλος ήταν επιφορτισμένος, σύμφωνα με τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., με την αναζήτηση και την προμήθεια της «λευκής σκόνης». Επέλεγε ως περιοχές συνάντησης σημεία δίπλα από το σπίτι του στα νότια προάστια αλλά και σε μεγάλα πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως αστυνομικός και τις γνωριμίες του με συναδέλφους του για να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες ελέγχου του.

Ο συνεργός του, ένας 40χρονος DJ-ηχολήπτης, φέρεται να επέλεγε ως σημεία συνάντησης με τους πελάτες του το σπίτι του αλλά και το μπαρ όπου εργαζόταν στη Γλυφάδα. Από την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια των lockdowns -λόγω πανδημίας- χρησιμοποιούσε το πιστοποιητικού εμβολιασμού του συνονόματου ξαδέρφου του για να μπαίνει στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Με χειροπέδες στα χέρια βρέθηκε και η γυναίκα του κυκλώματος. Πρόκειται για μία 31χρονη, η οποία μετέφερε -ορισμένες φορές- την κοκαΐνη στους πελάτες χρησιμοποιώντας ταξί που καλούσε μέσω ψηφιακής πλατφόρμας που είχε στο κινητό της.

Κατά την απολογία τους οι τρεις συλληφθέντες αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες. Αντιθέτως η 31χρονη φέρεται ομολόγησε. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, ανέφερε ότι ο αστυνομικός την προμηθεύει με κοκαΐνη από το 2016 όταν και γνωρίστηκαν. Ισχυρίστηκε ότι δεν αγόραζε περισσότερα από τέσσερα με πέντε γραμμάρια κάθε φορά, ενώ την τελευταία εβδομάδα ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε τρεις φορές κοκαΐνη από τον αστυφύλακα.

Το τέλος της δράσης της οργάνωσης ήρθε το απόγευμα της 16ης Ιουνίου, όταν ο αστυνομικός βγήκε από το υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού του και μετέβη με το αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στον Άλιμο. Εκεί τον περίμενε ο 40χρονος DJ. Οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν επενέβησαν και τους πέρασαν χειροπέδες. Στο όχημα του 40χρονου βρέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία με ένα γραμμάριο κοκαΐνης. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του αστυνομικού και στο αυτοκίνητό του, όπου βρέθηκε μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα δρούσε από το Σεπτέμβριο του 2021 και φέρεται να είχε πραγματοποιήσει 162 διακινήσεις κοκαΐνης.

Το «γλωσσάρι»

Οι διακινητές χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά, τα οποία τα ονομάτιζαν ως: «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα», «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα».

Οι ποσότητες κοκαΐνης: «ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι», «καλό παιδί». Τα χρήματα ήταν τα «παπούτσια».

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, απογευματινές ώρες της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022, κατά την οποία δύο από τα μέλη αυτής κατελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος των νοτίων προαστίων να πραγματοποιούν αγοραπωλησία ναρκωτικών και συνελήφθησαν, ενώ κατά την επακόλουθη έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1,08 γραμ. κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ

Στις έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες και οχήματα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 αυτοκίνητα, 29,15 γραμ. κοκαΐνης, 2,57 γραμ. κάνναβης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 9 σύριγγες, ουσίες πρόσφορες για νόθευση ναρκωτικών ουσιών, πλήθος φιαλιδίων με άγνωστες ουσίες, συσκευή καπνίσματος ναρκωτικών ουσιών, 13 κινητά τηλέφωνα, 8.040 ευρώ και 700 δολάρια, 3 κλειδιά τραπεζικών θυρίδων, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος μέσων ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων ( USB - stick ), πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και πλαστικός ηλεκτρικός φανός ερυθρού και μπλε χρώματος, όμοιος με αυτούς που χρησιμοποιούνται από υπηρεσιακά οχήματα.

Τα κατασχεθέντα οχήματα θα παραδοθούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ.), ο ι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.