ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Καταθέτει η 12χρονη για τους βιασμούς

Σεπόλια: Καταθέτει η 12χρονη για τους βιασμούς
Στη ΓΑΔΑ η 12χρονη για νέα κατάθεση
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Τα τελευταία 24ωρα εντείνονται οι έρευνες για την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης και οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων «δένουν» τις κατηγορίες για άντρες που φέρονται να επικοινώνησαν με την 12χρονη.

Καταθέτει αυτή την ώρα εκ νέου η 12χρονη στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν είναι σε θέση θα κάνει και αναγνωρίσεις προσώπων.

Κάτω από άκρα μυστικότητα η ανήλικη μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Η κατάθεση του κοριτσιού γίνεται με την παρουσία της ψυχολόγου που την παρακολουθεί. Εφόσον αναγνωρίσει τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση των ενταλμάτων.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων «δένουν» τις κατηγορίες για άντρες που φέρονται να επικοινώνησαν αρχικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και στη συνέχεια μέσω Viber με την ανήλικη, κλείνοντας ραντεβού μαζί της και προχωρώντας στο βιασμό της.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαχωρισμός μεταξύ των αντρών που μόνο συνομίλησαν με την 12χρονη και εκείνων που τη συνάντησαν. Μέχρι αύριο Τετάρτη αναμένεται να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης. Αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία 24ωρα υπάρχει απόλυτη στεγανότητα σε σχέση με την εξέλιξη της έρευνας, προκειμένου η διαδικασία να πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστικά και χωρίς «απρόοπτα».

Στο μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ακόμα δύο άντρες, ηλικίας 50 και 34 ετών, οι οποίοι ανέφεραν ότι συνομίλησαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Οι δύο άντρες έδωσαν κατάθεση, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα και αποχώρησαν.

«Είναι μια τελειωμένη υπόθεση ποινικά»

«Τι μπορεί να σχολιάσει κάποιος για αυτό το τέρας. Είναι τόσο πολύ δεμένος ποινικά ο Μίχος που απορώ πώς αναπνέει. Ασχολούμαστε να βρούμε τους συνεργούς του. Αυτός ξέρουμε ότι είχε ένα κουκλοθέατρο και κινούσε τα νήματα. Έκανε σημεία και τέρατα», σχολίασε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τον Μίχο «είναι μια τελειωμένη υπόθεση ποινικά».

Ποια η σχέση του Μίχου με τη μητέρα

Στο επίκεντρο των ερευνών είναι και η σχέση του Ηλία Μίχου με την 37χρονη μητέρα της 12χρονης, καθώς «δεν αποκλείεται να είχαν και ερωτική σχέση», όπως ανέφερε στον Alpha ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Συγκεκριμένα, ο Καλλιακμάνης είπε ότι «κλειδί» για απαντήσεις είναι η 12χρονη. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχαν ερωτική σχέση η 37χρονη μητέρα της 12χρονης με τον Ηλία Μίχο. Σε αντίστοιχες υποθέσεις έχουμε δει ανάλογα ερωτικά συμπλέγματα… Δεν μπορεί να αποκλειστεί λοιπόν η ερωτική σχέση. Το πρόσωπο-κλειδί είναι το παιδί. Γιατί είναι το θύμα, το αντικείμενο εκμετάλλευσης. Ο μοναδικός μάρτυρας – θύμα. Οι άλλοι αν εμπλέκονται στην μαστροπεία ποτέ δεν θα ομολογήσουν πράξεις. Μόνο το παιδί μέσα από τη νέα κατάθεσή του, που θα γίνει προσεχώς με την βοήθεια των παιδοψυχολόγων, θα αναγνωρίσει πρόσωπα και θα εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» το κινητό τηλέφωνο του Μίχου, καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η 12χρονη του είχε στείλει ένα μήνυμα που κινεί υποψίες για τη σχέση του 53χρονη με τη μητέρα της.

Στο μήνυμα η ανήλικη έγραφε: «Δεν έκανες τίποτα στη μαμά μου;»

Κι ο Μίχος απάντησε: «Κουβέντα είχαμε».

Διαβάστε ακόμα:

Σεπόλια: Ραγδαίες εξελίξεις – Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης

Σεπόλια: Με φίλο του μίλησε ο Μίχος μέσα από τη φυλακή - Τι είπαν

Σεπόλια: Άλλοι δύο που μίλησαν με τη 12χρονη παρουσιάστηκαν στη ΓΑΔΑ