ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Μηνύσεις αστυνομικών κατά του πρώην διοικητή τους για συκοφαντική δυσφήμιση

Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Μηνύσεις αστυνομικών κατά του πρώην διοικητή τους για συκοφαντική δυσφήμιση

Όπως αναφέρουν, με την καταγγελία του ο πρώην αξιωματικός τους εξέθεσε στον κίνδυνο μιας σειράς κακουργηματικών διώξεων.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελίας ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος κατέθεσε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι τον Νοέμβριο του 2021 δέχθηκε ασφυκτικές παρεμβάσεις από την Κατεχάκη για να συγκαλύψει υπόθεση που αφορούσε μια παρέα νεαρών, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Υπουργού.

Σύμφωνα με την κατάθεση αυτή, τέσσερεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έλεγχο στους νεαρούς και βρήκαν μικροποσότητα χασίς, όμως δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον τότε Διευθυντή της Άμεσης Δράσης, και σημερινό καταγγέλλοντα, ο οποίος του είπε να αφήσουν ελεύθερους τους νεαρούς και να καταστρέψουν τα ευρήματα.

Όπως αναφέρουν πηγές του Newsbomb.gr, οι τέσσερις αστυνομικοί αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος του πρώην Διοικητή τους, διότι όπως αναφέρουν δεν δέχθηκαν ποτέ τηλεφώνημα ούτε από αυτόν, ούτε από άλλο πρόσωπο σχετικά με τους νεαρούς που είχαν ελέγξει τότε.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί τις ΔΙ.ΑΣ. όπως και ο Υπαστυνόμος επόπτης, στην βάρδια που έγινε τον Νοέμβριο του 2021 ο έλεγχος, έχουν ήδη καταθέσει στο πλαίσιο διοικητικής εξέτασης που ανέλαβε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αμέσως μετά την καταγγελία του πρώην διοικητή της Άμεσης Δράσης.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι πράγματι πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος στους νεαρούς που κάθονταν σε πλατεία του Αμαρουσίου, και επίσης πως από την πρώτη στιγμή ο γιoς του Τάκης Θεοδωρικάκου τους ανέφερε ποιος είναι. Προφανώς γι΄ αυτό τον λόγο πήγε στο σημείο του ελέγχου και ο αξιωματικός επόπτης.

Στην κατάθεσή τους αναφέρουν πως κατά πάγια τακτική ζήτησαν από τους νεαρούς να αδειάσουν τις τσέπες τους και εκτός από τα πορτοφόλια τους είχαν ακατέργαστο καπνό, μηχανές για τον τεμαχισμό του και χαρτάκια για στριφτά τσιγάρα. Παράλληλα έλεγξαν μέσω του Κέντρου της Άμεσης Δράσης τα στοιχεία των ταυτοτήτων τους, για το ενδεχόμενο να εκκρεμούσε κάποια υπόθεση σε βάρος τους, και όταν όλα προέκυψαν αρνητικά τους άφησαν ελεύθερους.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί αναμένεται να προχωρήσουν σε μηνύσεις σε βάρος του πρώην διοικητή τους, αφού όπως αναφέρουν συνάδελφοί τους με την καταγγελία του ο πρώην αξιωματικός τους εξέθεσε στον κίνδυνο μιας σειράς κακουργηματικών διώξεων και κάνουν λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος τους.