ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. – Κανονικά ο έλεγχος, τίποτα μεμπτό

Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. – Κανονικά ο έλεγχος, τίποτα μεμπτό
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει τι αναγράφεται ως «δια ταύτα» στην έρευνα που διεξήχθη στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ για την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη πρόσωπο συγγενικό με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Καμία παράβαση από τους αστυνομικούς, αρχειοθετείται η υπόθεση και «τρέχουν» οι νομικές διαδικασίες.

«Δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη σε βάρος οιουδήποτε αστυνομικού ή Ειδικού Φρουρού, καθόσον οι πληροφορίες περί παραλείψεως σχετικού ελέγχου δεν επιβεβαιώθκαν και τυγχάνουν ανυπόστατες και αβάσιμες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα που συντάχθηκε μετά την έρευνα και τον σχετικό έλεγχο που έκανε η ίδια η ΕΛΑΣ για το συμβάν στο οποίο έχει εμπλακεί, μετά από δημοσιεύματα, και το όνομα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά και σε απλά ελληνικά, πως οι τέσσερις Ειδικοί Φρουροί και ο Αστυνόμος επόπτης, διενήργησαν κανονικά τον έλεγχο και δεν απέκρυψαν κανένα στοιχείο, όπως είχε αναφερθεί σε μια σειρά δημοσιευμάτων. Αυτό αναφέρεται και στα αποσπάσματα από το πόρισμα που δημοσιεύει παρακάτω το Newsbomb.gr.

Αντίστοιχη είναι και η ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα, στην οποία αναφέρεται πως με εντολή του ίδιου του κ. Θεοδωρικάκου από τις 26 Ιανουαρίου: «διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 21 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ».

«Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος», τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία συνεχίζει αναφέροντας: «Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα».

«Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της», καταλήγει η ενημέρωση από το αρχηγείο.

Μηνύουν τον διοικητή τους οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν πηγές του Newsbomb.gr, οι τέσσερις αστυνομικοί αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος του πρώην Διοικητή τους, διότι όπως αναφέρουν δεν δέχθηκαν ποτέ τηλεφώνημα ούτε από αυτόν, ούτε από άλλο πρόσωπο σχετικά με τους νεαρούς που είχαν ελέγξει τότε.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί τις ΔΙ.ΑΣ. όπως και ο Υπαστυνόμος επόπτης, στην βάρδια που έγινε τον Νοέμβριο του 2021 ο έλεγχος, έχουν ήδη καταθέσει στο πλαίσιο διοικητικής εξέτασης που ανέλαβε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αμέσως μετά την καταγγελία του πρώην διοικητή της Άμεσης Δράσης.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι πράγματι πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος στους νεαρούς που κάθονταν σε πλατεία του Αμαρουσίου, και επίσης πως από την πρώτη στιγμή ο γιoς του Τάκης Θεοδωρικάκου τους ανέφερε ποιος είναι. Προφανώς γι΄ αυτό τον λόγο πήγε στο σημείο του ελέγχου και ο αξιωματικός επόπτης.

Στην κατάθεσή τους αναφέρουν πως κατά πάγια τακτική ζήτησαν από τους νεαρούς να αδειάσουν τις τσέπες τους και εκτός από τα πορτοφόλια τους είχαν ακατέργαστο καπνό, μηχανές για τον τεμαχισμό του και χαρτάκια για στριφτά τσιγάρα. Παράλληλα έλεγξαν μέσω του Κέντρου της Άμεσης Δράσης τα στοιχεία των ταυτοτήτων τους, για το ενδεχόμενο να εκκρεμούσε κάποια υπόθεση σε βάρος τους, και όταν όλα προέκυψαν αρνητικά τους άφησαν ελεύθερους.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί αναμένεται να προχωρήσουν σε μηνύσεις σε βάρος του πρώην διοικητή τους, αφού όπως αναφέρουν συνάδελφοί τους με την καταγγελία του ο πρώην αξιωματικός τους εξέθεσε στον κίνδυνο μιας σειράς κακουργηματικών διώξεων και κάνουν λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος τους.