ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λούτσα: Το SMS που «πρόδωσε» τους δράστες του μακελειού - «Θα στριμωχτούμε στο αυτοκίνητο και...»

Λούτσα: Το SMS που «πρόδωσε» τους δράστες του μακελειού - «Θα στριμωχτούμε στο αυτοκίνητο και...»

Λούτσα: Πώς στήθηκε η αιματηρή ενέδρα με θύματα έξι μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν - Το μήνυμα που «έδεσε» την υπόθεση

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας των έξι Τούρκων στη Λούτσα προχώρησε σήμερα Τετάρτη η ΕΛ.ΑΣ καθώς ως δράστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ αναζητείται ακόμα ένα.

Πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών την 11η Σεπτεμβρίου καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μυτιλήνη, και για έναν 28χρονο, επίσης Τούρκο, που συνελήφθη χθες το πρωί στον Αγιο Δημήτριο. Αμφότεροι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο και τα τελευταία χρόνια διαμένουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το MEGA, ένα SMS ήταν εκείνο που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ένα SMS στο κινητό του 32χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από εκείνο το μήνυμα προκύπτει πως ο 32χρονος είπε στα έξι θύματα «θα στριμωχτούμε στο αυτοκίνητο και θα οδηγήσω εγώ» ενώ μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αποτυπώματά του.

Όπως όλα δείχνουν αυτός ήταν και ο άνθρωπος που τους έστησε παγίδα, οδηγώντας τους στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν, ενώ είχε υποδείξει το σημείο στους δύο συνεργάτες του, με σκοπό να στήσει ενέδρα στα έξι θύματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν απλώς πληροφοριοδότης και οργανωτής αλλά προχώρησε και στην εκτέλεση καθώς άρχισε να πυροβολεί και ο ίδιος όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο.

Αφού τους σκότωσε πήγε προς το σπίτι του στη Λούτσα, όπου είδε αστυνομικούς, πανικοβλήθηκε και μάζεψε γρήγορα τα ρούχα ώστε να κατευθυνθεί προς το «Ελ. Βενιζέλος».

Απενεργοποίησε τα κινητά του αλλά είχε ξεχάσει πως σε κάποιο από τα ρούχα του είχε αφήσει σφαίρες, τις οποίες εντόπισαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο.

Βίντεο ντοκουμέντο της φονικής ενέδρας των «6»

Μάλιστα, στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΡΤ βίντεο από το μακελειό, στο οποίο φαίνονται οι νεαροί Τούρκοι να κείτονται νεκροί εντός και εκτός του οχήματος με τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι δράστες γάζωσαν το αυτοκίνητο, εκτός από τη θέση του οδηγού, που βρισκόταν ο συνεργός τους. Στη σκηνή του εγκλήματος οι αστυνομικοί εντόπισαν 55 κάλυκες από 9αρι πιστόλι.

«Τα -4- θύματα βρέθηκαν εντός οχήματος και τα άλλα -2- στο έδαφος δίπλα από αυτό, ενώ για όλα τα θύματα διαπιστώθηκε ότι δέχθηκαν τουλάχιστον έναν πυροβολισμό στο κεφάλι (χαριστική βολή)», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Οι δύο συλληφθέντες 32 και 28 χρόνων, Τούρκοι, είχαν συγκεκριμένους ρόλους.

Σχετικές ειδήσεις