ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διαμέρισμα - «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών στη Νέα Μάκρη – Κατασχέθηκε ένα κιλό κάνναβη και όπλα

Διαμέρισμα - «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών στη Νέα Μάκρη – Κατασχέθηκε ένα κιλό κάνναβη και όπλα

Έχοντας φέρει στην Ελλάδα την.... τεχνογνωσία των Βαλκανίων δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας είχαν στήσει ένα ολόκληρο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης και παραγωγής ναρκωτικών σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Μάκρης και συγκεκριμένα στον πρώτο όροφο ενός διαμερίσματος.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών, παρακολουθούσαν πολύ καιρό τα μέλη του κυκλώματος. Είχαν γίνει σκιά τους και είχαν δημιουργήσει ένα προφίλ για κάθε ένα από τα μέλη και τον ρόλο που είχε αναλάβει ο κανένας στην παραγωγή και την διακίνηση των ναρκωτικών τα οποία έφταναν από την Ανατολική Αττική κυρίως στα Βόρεια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας με την ατζέντα των πελατών να είναι... γεμάτη!

Τα μέλη του κυκλώματος έκαναν χρυσές δουλειές μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας όταν η ασφάλεια έβαλε μπρος το σχέδιο για τη σύλληψη των μελών. Οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο διαμέρισμα δεν πίστευαν στα μάτια τους αυτό που έβλεπαν. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ στη δημοσιότητα το κύκλωμα είχε οργανώσει ένα πραγματικό εργαστήριο, με σκοπό την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου ενώ παράλληλα

διακινούσαν κατόπιν προσυνεννοημένων συναντήσεων, ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δύο Έλληνες.... υπάλληλοι των αλλοδαπών αρχηγών είχαν οργανώσει για λογαριασμό τους την εγκατάσταση εργαστηρίου, με τεχνητό φωτισμό, δημιουργώντας τεχνητές συνθήκες για την ωρίμανση φυτών, προκειμένου να υπάρχει παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εκτός από τα ναρκωτικά, μέσα στο σπίτι βρέθηκαν μεταξύ άλλων 3 πιστόλια με δεκάδες φυσίγγια κι ένας αναδιπλούμενος σουγιάς ενώ στο σπίτι του ενός εκ των δύο αλλοδαπών, στο Ηράκλειο Αττικής βρέθηκαν ναρκωτικά έτοιμα προς διακίνηση κι ένα πιστόλι μάρκας GLOCK.

Τα μέλη του κυκλώματος ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικά στον τρόπο που επικοινωνούσαν μεταξύ τους και έκλειναν τα ραντεβού με τους πελάτες. Συνολικά κατασχέθηκαν 11 κινητά τηλέφωνα ενώ όπως προκύπτει από την έρευνα συνεχώς.... ενίσχυαν τις γνώσεις τους και συμβουλεύονταν εγχειρίδιο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.