ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μιχάλης Κατσούρης: DNA του Έλληνα που συνελήφθη εντοπίστηκε σε μαχαίρι στο σημείο της συμπλοκής

Μιχάλης Κατσούρης: DNA του Έλληνα που συνελήφθη εντοπίστηκε σε μαχαίρι στο σημείο της συμπλοκής

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια - Το νέο στοιχείο που εντόπισαν οι Αρχες

Νέα στοιχεία που αφορούν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN και της Μίνας Καραμήτρου, αταυτοποίητο δείγμα DNA που υπήρχε σε ένα από τα μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο που έγιναν τα αιματηρά επεισόδια της 7ης Αυγούστου, εντοπίστηκε ότι ανήκει σε οπαδό μεγάλης ομάδας που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες για οπαδικά επεισόδια.

Πρόκειται για το ίδιο μαχαίρι στο οποίο είχε εντοπιστεί και αίμα του Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ταυτοποίηση δεν είναι αρκετή ώστε να ασκγηθεί ποινική δίωξη. Από την πλευρά του ο 35χρονος οπαδός υποστηρίζει ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε ήταν από συμπλοκή πριν τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη.

Ποιος είναι ο Έλληνας οπαδός που είχε συλληφθεί

Ο 35χρονος Έλληνας οπαδός είχε συλληφθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου ενώ είχε κληθεί από την ανακρίτρια ως μάρτυρας για την υπόθεση δολοφονίας του άτυχου οπαδού της ΑΕΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης η ανακρίτρια φέρεται να διαπίστωσε ότι ήταν φυγόποινος για υπόθεση οπαδικών επεισοδίων στο Βόλο, που είχε καταδικαστεί σε ποινή 12 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 700 ευρώ.

Σε βάρος του άνδρα εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου από τη 13η Ιουνίου 2023 για παράβαση του άρθρου της οπαδικής βίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 700 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα ευρήματα από εγκληματολογικά εργαστήρια

Στο ανακριτικό γραφείο έχει διαβιβαστεί η έκθεση-πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε από την διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας, όσον αφορά τον έλεγχο και αξιολόγηση δειγμάτων γενετικού υλικού, που ελήφθησαν, τόσο από τα σημεία της συμπλοκής και τους κατηγορούμενους, όσο και από το θύμα της επίθεσης με μαχαίρι.

Στην 80σέλιδη έκθεση από τον εργαστηριακό έλεγχο, φαίνεται να αναφέρεται ότι σε δύο από τα μαχαίρια που συλλέχθηκαν στο σημείο, εντοπίστηκε μείγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη. Το ένα εκ των δύο μαχαιριών αποδίδεται στην δικογραφία ότι ανήκε σε 23χρονο Κροάτη κατηγορούμενο .

Απολογούμενος τον περασμένο Αύγουστο, ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί ότι του ανήκει, ισχυριζόμενος ότι κατά την σύλληψη του με άλλους συμπατριώτες του, οι αστυνομικοί, ενόσω τους είχαν κάτω για να περάσουν χειροπέδες, το βρήκαν πίσω του στο οδόστρωμα. Κατά την υπεράσπιση του εν λόγω κατηγορούμενου, στο επίμαχο μαχαίρι δεν εντοπίστηκαν ούτε αποτυπώματα του 23χρονου, ούτε γενετικό υλικό.

Στα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η δικαστική λειτουργός, περιλαμβάνονται και πολλά που αφορούν την ταυτοποίηση γενετικού υλικού οπαδών της κροατικής ομάδας που είναι στην φυλακή, σε πολλά πειστήρια που εντοπίστηκαν στην περιοχή των επεισοδίων, όπως γάντια προστατευτικά δοντιών, επικαλμίδες, κοντάρια κ.ά., αλλά και στα αυτοκίνητα με τα οποία ήρθαν οι κατηγορούμενοι στην χώρα.

Στο επίμαχο υλικό που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές, οι συνομιλητές αναφέρουν ότι κάποια πρόσωπα ξέρουν "ποιος το έκανε" και ότι ότι ο δράστης θα πρέπει να πάει να παραδοθεί για να "καθαρίσει" τους εκατό.

Σχετικές ειδήσεις