ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Don Leon: «Όταν είσαι ζορισμένος παίρνεις λάθος αποφάσεις», υποστήριζε ο τράπερ που «χτυπούσε» ΑΤΜ

Don Leon: «Όταν είσαι ζορισμένος παίρνεις λάθος αποφάσεις», υποστήριζε ο τράπερ που «χτυπούσε» ΑΤΜ

Ο τράπερ, Don Leon, τον Φεβρουάριου του 2023 είχε αναφερθεί στην περιπέτειά του με τη φυλακή, όπου μπήκε, όταν πιάστηκε στις 27 Ιουλίου του 2021 να κάνει μαζί με άλλα άτομα κλοπές σε ΑΤΜ, τα οποία και ανατίναξαν, προκειμένου να αποσπάσουν τα χρήματα.

Ο γνωστός τράπερ Don Leon που βρίσκεται ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις ΑΤΜ είχε παραχωρήσει συνέντευξη σχεδόν ένα χρόνο πριν.

Συγκεκριμένα ο τράπερ, Don Leon, τον Φεβρουάριου του 2023 είχε μιλήσει στην εκπομπή «Το Πρωινό» σχετικά με την περιπέτειά του με τη φυλακή, όπου μπήκε, όταν πιάστηκε στις 27 Ιουλίου του 2021 να κάνει μαζί με άλλα άτομα κλοπές σε ΑΤΜ, τα οποία και ανατίναξαν, προκειμένου να αποσπάσουν τα χρήματα.

Ο Don Leon είχε αναφέρει πως πέρασε 1,5 χρόνο στη φυλακή και ασχολείται με την τραπ μουσική, σχεδόν για 2,5 χρόνια, με 3 χρόνια.

Όσον αφορά τη δράση του στις ληστείες, είχε πει: «Πολλές φορές, όταν είσαι ζορισμένος οικονομικά, παίρνεις λάθος αποφάσεις. Έγινε η λάθος επιλογή, την πήραμε, πήρα ένα καλό μάθημα και βγήκα κερδισμένος από όλο αυτό. Ζοριζόμουν πολύ οικονομικά και όταν σου προτείνουν εύκολο χρήμα, υπάρχει μεγάλη αδρεναλίνη».

Όπως είπε η στιγμή της σύλληψης ήρθε μια ημέρα που όλα είχαν πάει στραβά, αλλά όπως είπε: «Έπρεπε να μας πιάσουν και μας έπιασαν».

Πώς δρούσε η συμμορία

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν έκλεβαν αυτοκίνητα και με αυτά μετέβαιναν στους στόχους τους , ανάμεσα τους γνωστός τράπερ ο οποίος έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα. Τότε είχε ισχυριστεί ότι το έκανε για να ξεχρεώσει.

Πρόκειται για τρία άτομα 26, 27 και 28 ετών οι οποίοι είχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων και αδιαφορούσαν τόσο για τη δική τους σωματική ακεραιότητα όσο και για τη ζωή των εργαζομένων στη φύλαξη των χώρων που ήταν εγκατεστημένα τα ΑΤΜ.

Τα μέλη της εγκληματικής έκαναν χλιδάτη ζωή την οποία μάλιστα ..διαφήμιζαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους παίζοντας στο καζίνο και δημιουργώντας βίντεο κλιπ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται στο ποσό των 710.000 ευρώ.

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, στην περιοχή του Καματερού, και αφού είχαν προβεί σε ακόμη μία διάρρηξη Α.Τ.Μ. στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο, πιστόλια, φυσίγγια, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων, τρία αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η οργάνωση δρούσε από τον Φεβρουάριο του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ο τράπερ με το όνομα «Don Leon» είναι γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε συλληφθεί το 2021 για παρόμοια αδικήματα και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης. Τότε, αμέσως μετά τη σύλληψή του στην περιοχή του Θεολόγου της Φθιώτιδας, είχε γυρίσει και βίντεο κλιπ στο οποίο ο ίδιος κρατούσε στα χέρια του δεκάδες χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που φαινόταν να καταλήγουν επιδεικτικά στο έδαφος, ένα πιστόλι στο χέρι, ένας γεμιστήρας να αδειάζει και ένα ακριβό σπορ αυτοκίνητο.

Το βίντεο κλιπ είχε δημοσιεύσει ο τράπερ για το καινούριο του τραγούδι, μία ημέρα μετά τη σύλληψή του. Να σημειωθεί, ότι κατά το παρελθόν, ο ίδιος συχνά ενημέρωνε τους διαδικτυακούς του φίλους στο Instagram για την άνετη ζωή που έκανε ενώ δημοσίευε φωτογραφίες με όπλα και χρήματα.