ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ασπρόπυργος: Τα πρώτα λόγια του 17χρονου Ρομά στους αστυνομικούς - «Είχαμε κλέψει 5 αμάξια»

Ασπρόπυργος: Τα πρώτα λόγια του 17χρονου Ρομά στους αστυνομικούς - «Είχαμε κλέψει 5 αμάξια»

Ασπρόπυργος: Ο 17χρονος ανέφερε με λεπτομέρειες τα όσα είχαν συμβεί το μοιραίο βράδυ

Γνώριμος των Αρχών είναι ο 17χρονο Ρομά, που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο για την θανάσιμη καταδίωξη με έναν 29χρονο αστυνομικό να χάνει τη ζωή του.

«Έχω ξανακατηγορηθεί για κλοπές οχημάτων στο παρελθόν. Εγώ και ο ξάδερφός μου κλέψαμε ένα αυτοκίνητο και είπαμε με τους άλλους δύο να βρεθούμε αργότερα στο Σοφό. Μπήκαμε όλοι σε αυτό το αυτοκίνητο που κλέψαμε και πήγαμε στα Λιόσια όπου κλέψαμε ακόμα ένα αυτοκίνητο. Επειδή το αμάξι δεν τράβαγε πολύ το παρατήσαμε και συνεχίσαμε με το δεύτερο, όπου πήγαμε στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό και κλέψαμε άλλα 3 αυτοκίνητα. Όπως οδηγούσαμε τα αυτοκίνητα μας είδαν οι αστυνομικοί κοντά στο Δαφνί. Εγώ τους ξέφυγα και γύρισα προς το Πέραμα όπου παράτησα το αυτοκίνητο στο σημείο που είχαν πυροβολήσει οι αστυνομικοί το 2021 τον φίλο μου και τότε είχα ξεφύγει. Χθες ήρθαν οι αστυνομικοί να με πιάσουν, αντιστάθηκα με μπουνιές και κλωτσιές αλλά δεν τα κατάφερα. Τους είπα πού είχα αφήσει το αυτοκίνητο», ανέφερε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το MEGA.

Προθεσμία πήρε ο 17χρονος Ρομά - Δεν ξέρει κανείς αν είναι... 17!

Την ίδια ώρα αλαλούμ επικρατεί με τον 17χρονο συλληφθέντα Ρομά καθώς σύμφωνα με το MEGA, ο 17χρονος όταν συνελήφθη το 2021 δεν είχε ταυτότητα και ιατροδικαστής που τον εξέτασε (!) είχε αποφανθεί πως είναι 16 ετών, συν-πλην έξι μήνες.

Κατά τη σύλληψή του στον Ασπρόπυργο, ανέφερε πως είναι 18 ετών ωστόσο στον ανακριτή σήμερα είπε πως γεννήθηκε το 2007.

Πλέον, το πιθανότερο σενάριο, είναι να υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η πραγματική του ηλικία ώστε να γνωρίζουν και οι Αρχές αν θα δικαστεί ως ενήλικος ή ενήλικος.