ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ένας ακόμη Ρομά που αναζητούνταν για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ένας ακόμη Ρομά που αναζητούνταν για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Ασπρόπυργος: Ο 18χρονος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης κατόπιν αναζητήσεων από τις αστυνομικές Αρχές

Συνελήφθη το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς από αστυνομικούς σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, 18χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια, διακεκριμένες κλοπές.

Πρόκειται για τον Ρομά που είχε διαφύγει τη σύλληψη όταν ο συνεργός που έχει ήδη συλληφθεί ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς για να διαφύγει τη συλληψη με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε όχημα της ΔΙ.ΑΣ. να προσκρούσε σε προπορευόμενο περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια αρχή.

Στη φυλακή οι δύο Ρομά για την καταδίωξη

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 17 χρόνων, για την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι δύο Ρομά κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ενώ είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα, Παρασκευή (22/12), για το τραγικό συμβάν.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος είναι γνώριμος των Αρχών καθώς αντιμετωπίζει επιπλέον και την κατηγορία για παράβαση του νόμου για μη έκδοσης ταυτότητας.

Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών της ίδιας σπείρας, που έκλεβαν οχήματα.

Το χρονικό της τραγωδίας - Τέσσερα αυτοκίνητα είχαν κλέψει οι Ρομά

Συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα σε μόλις μια νύχτα είχε κλέψει η συμμορία των Ρομά που καταδίωκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού από την Πάτρα.

Σύμφωνα με το MEGA, οι τέσσερις Ρομά είχαν προλάβει να κλέψουν τέσσερα οχήματα μέσα σε λίγη ώρα, με την συμμορία να γίνεται αντιληπτή και να καταφεύγει προς τον Ασπρόπυργο.

Η καταδίωξη δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, όταν το περιπολικό που καταδίωκε το κλεμμένο όχημα, πάτησε απότομα φρένο μετά από τον επικίνδυνο ελιγμό που πραγματοποίησε ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος με αποτέλεσμα η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. να συγκρουστεί με το περιπολικό.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Απίστευτο βίντεο! Έξαλλη νεαρή ρίχνει κλωτσιά σε βιτρίνα και… αποτυγχάνει

Κερατέα: Πήρε φωτιά το αυτοκίνητο του - Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Το Κυπριακό και η θέση για τα ομόφυλα ζευγάρια και τεκνοθεσία