ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκάλυψη: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική για το θάνατο πατέρα κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου

Αποκάλυψη: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική για το θάνατο πατέρα κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου

Ανατροπή στις συνθήκες θανάτου φέρνει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη, πατέρα 3 παιδιών, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου του 2023 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση φέρει τραύματα, εκδορές και εκχυμώσεις στο κεφάλι που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από μία πτώση στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική αναφέρει :

«Τα αστεροειδή θηλαστικά τραύματα ινιοβρεγματικά της κεφαλής είναι συμβατά με πτώση εξ ιδίου ύψους και πρόσκρουσης της κεφαλής επί ανένδοτης επιφάνειας. Οι λοιπές αναφερόμενες κακώσεις δύνανται όπως έχουν προκληθεί δια θλώντος οργάνου ειδικότερα δε σε αυτό συμβάλλει το γεγονός της αναφερόμενης βλάβης του ριζορινίου και ως εκ τούτου απορρίπτεται το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένες κακώσεις να είναι από πτώση εξ ιδίου ύψους και πρόσκρουση επί ανένδοτης επιφάνειας…».

Το θύμα είχε τραύματα στο πίσω μέρος τους κεφαλιού το οποίο δικαιολογείται από την πτώση όμως φέρει τραύματα στη βάση της μύτης αλλά και στην αριστερή κροταφική χώρα τα οποία δεν θα μπορούσαν να γίνουν από την πτώση του στο έδαφος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Ο θάνατος του επήλθε από παθολογικά - καρδιολογικά αιτία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Θανάσης Καμπαγιάννης ζητά οι αστυνομικοί που διενήργησαν τον έλεγχο να κληθούν για ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι ανθρωποκτονίας από δόλο ή θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Ο γιος του άτυχου Κώστα Μανιουδάκη ζητά δικαίωση για την ψυχή του πατέρα του και δηλώνει ότι από την πρώτη στιγμή φώναζαν ότι ο άνθρωπος τους δεν κατέληξε από παθολογικά αιτία αλλά συνέπεια της αστυνομικής βίας.