ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της ανήλικης παραβατικότητας σε Αττική και Πειραιά

Δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της ανήλικης παραβατικότητας σε Αττική και Πειραιά

Ειδικές δράσεις για την πρόληψη της ανήλικης παραβατικότητας πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σε Αττική και Πειραιά το περασμένο τριήμερο

Ειδικές δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε περιοχές της Αττικής και του Πειραιά, απογευματινές και βραδινές ώρες κατά το τριήμερο 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2024 για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Οι δράσεις αναπτύχθηκαν με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά -771- έλεγχοι από τους αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών στους τομείς ευθύνης τους, σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και σημειώνονται περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας.

Σκοπός της δράσης είναι η συλλογή περαιτέρω στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων εμπλεκόμενων στα ανωτέρω περιστατικά, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για τον σχεδιασμό στοχευμένων μελλοντικών δράσεων.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής παραβατικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Αγία Βαρβάρα: «Τι έκανες; Τον σκότωσες» - Τι είπε ο αστυνομικός στον πατέρα του μετά τη δολοφονία

Κρήτη: Στη φυλακή ο 36χρονος επίδοξος ληστής του μίνι μάρκετ – Η ιδιοκτήτρια τον έδιωξε με… πλάστη

Διόνυσος: Διέρρηξαν σπίτι με λεία άνω των 120.000 ευρώ - Δεν τους αντιλήφθηκε ούτε ο φύλακας