ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Καλπάζουν» οι ληστείες και οι διαρρήξεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

«Καλπάζουν» οι ληστείες και οι διαρρήξεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Οι δράστες «εκμεταλλεύτηκαν» την άδεια λόγω του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας πόλη…

Οι Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα για να πάνε στα εξοχικά τους, όμως οι διαρρήκτες και οι ληστές βρήκαν την ευκαιρία... για δράση.

Άρπαξαν κινητά από κατάστημα

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής όταν δύο νεαροί παριστάνοντας τους πελάτες σε κατάστημα κινητών στην Καλλιθέα, άρπαξαν δύο ακριβά smartphone και τράπηκαν σε φυγή.

Λίγες ώρες αργότερα, ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε τους δύο θρασύτατους ληστές στον Άγιο Παντελεήμονα και τους συνέλαβε.

Διάρρηξη σε ιατρείο

Διαρρήκτης «χτύπησε» στις 02:00 τη νύχτα ιατρείο στο Χολαργό. Ο άνδρας κινήθηκε στην πολυκατοικία μέσα στο σκοτάδι. Φορούσε καπέλο ενώ το πρόσωπό του καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Ο δράστης είδε από την κάμερα του κινητού του το κλειστό κύκλωμα και ατάραχος με ένα σίδερο έσπρωξε προς τα πάνω την κάμερα του ιατρείου. Στη συνέχεια, ανενόχλητος, συνέχισε τη δράση του.

Ρομά ξήλωσαν χρηματοκιβώτιο στη Νέα Σμύρνη

Τρεις Ρομά που αδιαφορούσαν για το αν τους καταγράφει η κάμερα, με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, προσπάθησαν να σπάσουν χρηματοκιβώτιο σε κατάστημα στη Νέα Σμύρνη. Κάποια στιγμή, η κάμερα στο βάθος κατέγραψε και έναν τέταρτο που τους περίμενε.

Τελικά, καταφέρνουν να σπάσουν το χρηματοκιβώτιο και να τραπούν σε φυγή.

Οι δράστες είναι γνώριμοι των Αρχών καθώς η συγκεκριμένη ομάδα των Ρομά, έχει χτυπήσει από καταστήματα εστίασης, φούρνους, μέχρι και εμπορικά καταστήματα.