ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Όλη η κατάθεση της επόπτη που αποκαλύπτει την αδιαφορία! Η ανησυχία της Κυριακής έγινε... ενόχληση

astynomia

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Τι αποκαλύπτει η κατάθεση της επόπτη και του αξιωματικού υπηρεσίας

Στην κατάθεση της η επόπτης της βάρδιας η οποία ήταν υποδιοικητής του τμήματος των Αγίων Αναργύρων δεν μιλά για παρακολούθηση από τον δράστη αλλά για.... ενόχληση, κάτι που προκαλεί οργή.

Ενώ ξεκάθαρα αναφέρει ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία θύματος και δράστη. Δεν τα γνωρίζει γιατί δεν ρώτησε, γιατί αδιαφόρησε και μάλιστα έφυγε από το γραφείο ενώ η Κυριακή μιλούσε.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως : « 1.4.2024 λίγο μετά τις 10 το βράδυ ήμουν στο τμήμα, στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας και ετοιμαζόμουν να αναλάβω καθήκοντα επόπτη. Μαζί μου ήταν η οδηγός μου καθώς και η αστυφύλακας. Κάποια στιγμή ήρθε μια κοπέλα μαζί με το αγόρι της και μας είπε ότι την ενοχλεί ο πρώην της.

Η αξιωματικός υπηρεσίας της εξήγησε ότι μπορεί να κάνει μήνυση ή ασφαλιστικά μέτρα στον πρώην της. Όταν τον ρωτήσαμε εάν την απειλεί ή κάτι άλλο μας είπε ότι την ενοχλεί χωρίς να προσδιοριστεί όμως το είδος της ενόχλησης. Αυτό βέβαια θυμάμαι εγώ καθώς δεν ήμουν και όλη την ώρα παρούσα.

Μας ζήτησε μόνο εάν μπορούμε να τη συνοδεύουμε μέχρι το σπίτι της γιατί πίστευε ότι ο πρώην της, την περίμενε εκεί. Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό στο τμήμα της είπαμε ότι μπορούμε να καλέσουμε την Άμεση Δράση. Εκείνη είπε ότι θα έπαιρνε μόνη της και κατέβηκε μαζί με τον άνδρα που τη συνόδευε στην είσοδο του τμήματος.

Τότε εγώ πήγα στο γραφείο μου και μετά από ελάχιστα λεπτά 2-3,,ακουσα κάποιον να φωνάζει «την έσφαξε, την έσφαξε». Τότε τρέξαμε όλοι στο ισόγειο, στη είσοδο του τμήματος και είδαμε την κοπέλα που ήταν πριν επάνω στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, πεσμένη μπρούμυτα και «ποτάμι» από αίμα να τρέχει.

Η κοπέλα είχε ακόμα όταν κατέβηκα τις αισθήσεις της αλλά μετά όχι.

Καλέσαμε το ΕΚΑΒ, φωνάξαμε τη φαρμακοποιό από το γειτονικό φαρμακείο όπου διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό.

Ο άνδρας που είχε ανέβει μαζί της πριν στο τμήμα, ανέβηκε ξανά μέσα σε αυτό, ενώ κοντά της υπήρχε πεσμένος ένας άλλος άντρας ο ποιος είχε τραύματα στο λαιμό και αίματα αλλά είχε κανονικά τις αισθήσεις του.

Μετά από μερικά λεπτά έφτασε ασθενοφόρο τoυ ΕΚΑΒ όπου διαπίστωσε το θάνατο της κοπέλας και παρέλαβε τον άνδρα ο οποίος όπως διαπιστώσαμε ήταν ο δράστης αυτός δηλαδή που μαχαίρωσε την κοπέλα.

Το περιστατικό έγινε περίπου 2 μέτρα μπροστά από τη σκοπιά του τμήματος. Εκείνη την ώρα καθήκοντα σκοπού εκτελούσε ο αρχιφύλακας Μ. Ι. Τα στοιχεία ταυτότητας τόσο της κοπέλας που πέθανε όσο και του φίλου της που ήρθανε μαζί αλλά και του δράστη δεν τα γνωρίζω....Το τμήμα διαθέτει κάμερες και σίγουρα κάτι θα έχουν καταγράψει από το περιστατικό...»