ΕΛΑΣ: Επισκέψεις αστυνομικών σε σχολεία της Αττικής κατά τη σχολική περίοδο 2023 - 2024

Κατά την επίσκεψη έγινε ενημέρωση των νέων για τους κινδύνους της διαδικτυακής ζωής, προκειμένου να γίνουν δυνατοί ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος

ΕΛΑΣ: Επισκέψεις αστυνομικών σε σχολεία της Αττικής κατά τη σχολική περίοδο 2023 - 2024
2'

Η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε μια ανασκόπηση των επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε σχολεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατόπιν προσκλήσεων από τους εκπαιδευτικούς καθώς και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων τους, την περασμένη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών κατόπιν αιτήματος του Μαράσλειου Γυμνασίου, με συμμετοχή αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων/ Γ.Α.Δ.Α. και της διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/ Α.Ε.Α.

Κατά την επίσκεψη έγινε ενημέρωση των νέων για τους κινδύνους της διαδικτυακής ζωής, προκειμένου να γίνουν δυνατοί ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος, ενώ επισημάνθηκαν περιπτώσεις που οι ανήλικοι έχουν εμπλοκή με το νόμο ή χρειάζονται βοήθεια, με παράλληλη αναφορά σε παραδείγματα από την καθημερινότητα των παιδιών στη γειτονιά και στο σχολείο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σκοπός των επισκέψεων είναι αφενός η ανάπτυξη σχέσης συνεργασίας και ανοιχτής επικοινωνίας, μεταξύ σχολείου και αστυνομίας, η αναγνώριση και εξοικείωση με την εικόνα του ένστολου αστυνομικού, η καλλιέργεια του αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας και αφετέρου η ενημέρωση των μαθητών για θέματα σχετικά με την προστασία και την ασφάλεια τους.

Μάλιστα, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μιλήσουν στους φορητούς ασυρμάτους και να εξοικειωθούν με τα υπηρεσιακά δίκυκλα και περιπολικά οχήματα, ενώ κάποιοι περιηγήθηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων, αποκτώντας βιωματική εμπειρία διαχείρισης περιστατικών σε πραγματικό χρόνο, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο ικανοποιητική γνωριμία με το περιβάλλον της αστυνομίας.

Από την ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι οι συναντήσεις- επισκέψεις ήταν εποικοδομητικές, τόσο για τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους, όσο και για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν, καθώς αμφότερες οι πλευρές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ικανοποίηση, γεγονός που αποτυπώνονταν στα χαμογελαστά πρόσωπα όλων.

Τέλος, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εύχεται σε όλους τους μαθητές καλό και ασφαλές καλοκαίρι και υπενθυμίζει ότι «Ενημερωμένα παιδιά = Ενδυναμωμένα παιδιά».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή