ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαπάτησαν ηλικιωμένους στη Δράμα

Εξαπάτησαν ηλικιωμένους στη Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την Τρίτη (25/11) το πρωί, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένους, έναν 89χρονο και μία 88χρονη, στην πόλη της Δράμας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση οι δράστες μετέβησαν στο σπίτι της 88χρονης, όπου η δράστιδα προσποιούμενη υπάλληλο του Ο.Γ.Α. και προφασιζόμενη υποτιθέμενη επιστροφή χρημάτων από τον εν λόγω οργανισμό στην 88χρονη, απέσπασε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να της φέρει την υποτιθέμενη επιστροφή.

Στη δεύτερη περίπτωση, μετέβησαν στο σπίτι του 89χρονου, όπου η δράστιδα προσποιούμενη υπάλληλο ασφαλιστικού φορέα και προφασιζόμενη υποτιθέμενη οφειλή του 89χρονου στην εφορία, κατάφερε να αποσπάσει αρχικά από αυτόν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ. Στη συνέχεια, προφασιζόμενη ότι η οφειλή είναι πολύ μεγαλύτερη, έπεισε τον 89χρονο να μεταβεί μαζί τους σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Δράμα και να πραγματοποιήσει ανάληψη 5.400 ευρώ, τα οποία ακολούθως τους τα παρέδωσε για την κάλυψη της υποτιθέμενης οφειλής.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Πηγή: thrakitoday.com