ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων

Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων

Σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού έχει τεθεί η αστυνομία, λόγω της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, αλλά και για τις πορείες σήμερα Σάββατο 06/12, καθώς συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως λένε οι αστυνομικοί οι έξι εμπρηστικές επιθέσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής 05/12, αλλά και τα σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια πριν από τρεις ημέρες "δείχνουν" το εκρηκτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και αποτελούν "προεόρτια" των επεισοδίων που θέλουν να προκαλέσουν αντιεξουσιαστές με αφορμή την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός μετατρέποντας σε "φρούριο" την Αθήνα, με τα "επικίνδυνα" σημεία να αποτελούν τα Προπύλαια όπου θα γίνουν οι συγκεντρώσεις για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα Εξάρχεια, το κτίριο της ΓΣΕΕ που έχουν καταλάβει αντιεξουσιαστές, το Πολυτεχνείο, τη Νομική και το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός.

Η εντολή που έχει δοθεί στους αστυνομικούς που θα συμμετέχουν στα μέτρα των συγκεντρώσεων και πορειών, είναι άμεση αντίδραση, μηδενική ανοχή σε κουκουλοφόρους που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια, αυξημένες περιπολίες και αυτοκυριαρχία. Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, λόγω της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης από τις έξι χθες το πρωί έως και τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

  • Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της
  • Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της
  • Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας
  • Οδός Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκφράζουν φόβους για τρομοκρατική επίθεση που ετοιμάζει ο τρομοκράτης της "17 Νοέμβρη" Χριστόδουλος Ξηρός μαζί με ασύλληπτους "πυρήνες" το Σαββατοκύριακο 06-07/12. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποτρέψουν ένα πιθανό χτύπημα, λαμβάνοντας αυξημένα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους τρομοκρατών, αλλά και με παρακολουθήσεις σε υπόπτους για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις