ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ταυτοποιήθηκε ομάδα κακοποιών που διέπρατταν ληστείες και κλοπές

Ταυτοποιήθηκε ομάδα κακοποιών που διέπρατταν ληστείες και κλοπές

Σειρά ληστειών εξιχνίασε η Ασφάλεια Τρίπολης που ταυτοποίησε τη δράση εγκληματικής ομάδας 12 Αλβανών, ηλικίας από 24 έως 49 ετών.

Τα μέλη της ομάδας κατηγορούνται συνολικά για δύο υποθέσεις ληστειών, δεκαέξι περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών και απόπειρα, σε σπίτια και αυτοκίνητα, καθώς και έντεκα κλοπές οχημάτων στην Αρκαδία, την Ακράτα Αχαΐας και τη Λογγά Μεσσηνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι η ομάδα αυτή των Αλβανών, μαζί άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2012 έως και το Νοέμβριο του 2014, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα η οποία προέβαινε στη διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Ασφάλειας Τρίπολης, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις προαναφερθείσες ληστείες και κλοπές και από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις 35.000 ευρώ.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ εννέα από τα κλεμμένα οχήματα είχαν βρεθεί και είχαν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Πηγή: ΑΠΕ