ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣτΕ: Πράσινο φως στη συνέχιση των έργων της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»

ΣτΕ: Πράσινο φως στη συνέχιση των έργων της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»

Υπέρ της συνέχισης των έργων στην περιοχή των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στη Χαλκιδική τάχθηκε για ακόμη μια φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων στις περιοχές Ολυμπιάδας, Σκουριών και Μαύρων Πετρών των μεταλλείων Κασσάνδρας σε έκταση 264.000 στρεμμάτων, με απώτερο σκοπό την εξόρυξη μολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού, χρυσού και αργύρου τα οποία θα διοχετεύονται στην αγορά από τις λιμενικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου. Ακόμη η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» έχει αναλάβει την αποκατάσταση των χώρων απόθεσης των παλαιών τελμάτων της Ολυμπιάδας και των άλλων χώρων που έχουν υποστεί ζημιές από προηγούμενες εκμεταλλεύσεις.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει 264 κάτοικοι των Δήμων Αρναίας, Σταγείρων – Ακάνθου (πλέον Δήμος Αριστοτέλη) Χαλκιδικής και ζητούσαν να ακυρωθεί η από 26.7.2011 υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τις μεταλλευτικές-μεταλλουργικές εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας και την απομάκρυνση, καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων στην Ολυμπιάδα.

Σχετικές ειδήσεις