ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δύο ακόμα αυτοκτονίες πρόλαβε και απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δύο ακόμα αυτοκτονίες πρόλαβε και απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δύο ακόμα περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας ενός 39χρονου και μιας 13χρονης, απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης, ενημερώθηκε μέσω του Cyber Alert το Σάββατο (02/05), ότι ένας 39χρονος αποκάλυψε σε δικό του άνθρωπο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την πάροχο εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά η περιοχή που βρισκόταν ο 39χρονος και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα το οποίο μετά από άμεσες αναζητήσεις, τον εντόπισεεγκαίρως και διασφάλισε τη σωματική του ακεραιότητα.

Στη συνέχεια ο 39χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.

Στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε την ίδια ημέρα, ότι άγνωστος χρήστης συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και σε συνεργασία με την διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και την πάροχο εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, διακριβώθηκαν τα σημεία διασύνδεσης του χρήστη με το προφίλ του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, και προέκυψε ότι ήταν ανήλικη ηλικίας 13 ετών.

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της και στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ενημερώθηκαν οι οικείοι της και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της σωματικής της ακεραιότητας.

Για τη περίπτωση αυτή ενημερώθηκε η κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελέας, η οποία διέταξε την άμεση μεταφορά της ανήλικης σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την παροχή σχετικής υποστήριξης.

Σχετικές ειδήσεις