ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καρδίτσα: Αρχαιοκάπηλοι παγιδεύτηκαν στο πηγάδι που άνοιξαν (photos)

Καρδίτσα: Αρχαιοκάπηλοι παγιδεύτηκαν στο πηγάδι που άνοιξαν (photos)

Τρία άτομα ηλικίας 29, 38 και 48 ετών συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας (15/6/2015) στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και περί εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, μετά από ενημέρωση για εγκλωβισμό ατόμων σε πηγάδι, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι τα τρία άτομα, σε χώρο, ο οποίος σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας έχει χαρακτηρισθεί ως αρχαιολογικός, είχαν διανοίξει κάθετο φρεάτιο και οριζόντια σήραγγα σ' αυτό, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων.

Στο χώρο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία (γεννήτρια, ανεβατόρι, σκαπτικά εργαλεία, αυτοσχέδιες μεταλλικές κατασκευές για τη στήριξη της σήραγγας κ.α.) και υπολείμματα αμμωνιοδυναμίτιδας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καρδίτσας.