ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. 60χρονος που παρακολουθούσε βιασμούς βρεφών

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. 60χρονος που παρακολουθούσε βιασμούς βρεφών

Ξεπερνά κάθε αρρωστημένη φαντασία η δράση ενός 60χρονου ο οποίος κατηγορείται ότι παρακολουθούσε μέσω διαδικτύου ζωντανά, βιασμούς βρεφών ηλικίας ακόμα και 2 μηνών.

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 60χρονος ο οποίος είναι δυτικοευρωπαίος και εργαζόταν ως στέλεχος εταιρείας στην Ελλάδα, παρακολουθούσε από το σπίτι του, επί σχεδόν τέσσερα χρόνιαμέσω διαδικτύου, βιασμούς βρεφών και μικρών παιδιών, με τα θύματα να είναι ηλικίας από δύο μηνών έως έξι χρονών.

Ο δράστης πλήρωνε από 2.500 έως 12.000 ευρώ για να παρακολουθεί ζωντανά τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις ενώ φαίνεται ότι πουλούσε στη συνέχεια το εν λόγω υλικό.

Μάλιστα, ο 60χρονος φέρεται να προσπαθούσε να κλείσει ραντεβού με έναν 26χρονο άνδρα στις Φιλιππίνες με τον οποίο «συνεργαζόταν» προκειμένου να κλείσει ραντεβού και να συναντήσει τα παιδιά στην ασιατική χώρα με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.

Η δράση του 60χρονου κράτησε περίπου τέσσερα χρόνια από το 2011 έως τώρα ενώ έχουν καταγραφεί 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες, που αφορούσαν, είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά.

Σε βάρος του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων.

Όπως διαπίστωσε κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο δράστης έχει φύγει από την Ελλάδα και αναζητείται πλέον από τις αστυνομικές αρχές στην πατρίδα του.

Σχετικές ειδήσεις