ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μασκαράδες πέταξαν βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (pics&vid)

Μασκαράδες πέταξαν βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (pics&vid)

Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία το απόγευμα της Κυριακής για βόμβες μολότοφ που έριξαν άτομα ντυμένα μασκαράδες στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 30 άτομα που φορούσαν αποκριάτικες στολές, εμφανίστηκαν από την οδό Πειραιώς και πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα γραφεία, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Από τις φωτιές προκλήθηκαν ζημιές σε δυο αυτοκίνητα και στην τζαμαρία των γραφείων.

Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή..

Δεκάδες προσαγωγές για την επίθεση

Τις 35 έφτασαν οι προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου εξετάζονται, για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στην επίθεση.

Σημειώνεται ότι από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, καθώς οι δύο από τις μολότοφ είχαν στόχο τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και στην τζαμαρία των γραφείων.

Οι φωτιές σβήστηκαν αμέσως από τους αστυνομικούς.

Ο τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Σχετικές ειδήσεις