ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Ο δολοφόνος των ταξιτζήδων που δεν πιάστηκε ποτέ (vid)

Θεσσαλονίκη: Ο δολοφόνος των ταξιτζήδων που δεν πιάστηκε ποτέ (vid)

Εφιαλτικές μνήμες ξυπνούν οι επιθέσεις κατά οδηγών ταξί που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα με πιο πρόσφατη τη δολοφονία ενός 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά.

Η υπόθεση της δολοφονίας ενός συναδέλφου τους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2017 από άγνωστο στην Κηφισιά και η απόπειρα δολοφονίας ενός ακόμα που έγινε λίγες μέρες πριν, στις 11 Φεβρουαρίου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ξύπνησαν μνήμες από το 2009.

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί θυμούνται το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου το 2009 όταν στην Θεσσαλονίκη ένας μανιακός δολοφόνος είχε δολοφονήσει τον 32χρονο Γιώργο Χλιάπα, ενώ ένα μήνα πριν στις 25 Νοεμβρίου 2009 είχε τραυματίσει σοβαρά έναν ακόμα οδηγό ταξί. Όπως τότε έτσι και σήμερα οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και οι οδηγοί ταξί βγαίνουν στην δουλειά με τον φόβο.

Οι δύο περιπτώσεις μπορεί και να μην σχετίζονται μεταξύ τους, όμως έχουν πολλά κοινά στοιχεία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οχτώ χρόνια μετά οι εφιαλτικές μνήμες να επιστρέφουν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οχτώ χρόνια πριν, την Παραμονή των Χριστουγέννων του 2009 , ο 32χρονος τότε οδηγός ταξί Γιώργος Χλιάπας, αφού φεύγει από το οικογενειακό τραπέζι που είχε κάνει με τη σύζυγο και τον πατέρα του, πιάνει δουλειά με το ταξί, τη μισή άδεια του οποίου είχε αγοράσει λίγο καιρό πριν. Περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα το ταξί που οδηγούσε μάρκας Peugeot εντοπίζεται σταματημένο με ανοιχτά φώτα και αλάρμ στον σκοτεινό δρόμο ανάμεσα στο ΙΚΕΑ και στο Διαβαλκανικό. Εκεί κοντά υπάρχει μία πιάτσα ταξί και ένας από τους συναδέλφους του παραξενεύτηκε για το πόση ώρα ήταν σταματημένο το όχημα με αλάρμ και αποφασίζει να πάει προς το σημείο να δει τι συμβαίνει. Εκεί αντικρίζει νεκρό τον 32χρονο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο Γιώργο Χλιάπας είχε δολοφονηθεί περίπου μισή ώρα νωρίτερα ανάμεσα στις 3:20 με 3:30. Από την ιατροδικαστική εξέταση επίσης διαπιστώθηκε πως το θύμα είχε στραγγαλιστεί με κασκόλ που δέθηκε σφιχτά στο προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού και στη συνέχεια δέχθηκε έξι μαχαιριές στον λαιμό και το πρόσωπο.

Στο σημείο της δολοφονίας συγγενείς τοποθέτησαν μία μαρμάρινη πλάκα που γράφει μία προσευχή και από κάτω «Αφιερωμένο στον Γιώργο μας».

Ο δολοφόνος της Θεσσαλονίκης είχε κάνει άλλη μια απόπειρα δολοφονίας

Ο δράστης πριν φτάσει να δολοφονήσει το 32χρονο (λόγω του τρόπου δράσης φέρεται να ήταν ο ίδιος χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί) είχε προσπαθήσει ακόμα μία φορά με αποτυχία.

Ήταν 25 Νοεμβρίου του 2009, όταν ένας 52χρονος οδηγός ταξί στην Τούμπα δέχθηκε επίθεση, όμως πρόλαβε να αντιδράσει. Όπως είχε πει ο ίδιος είχε παραλάβει έναν πελάτη «σχετικά νεαρής ηλικίας». Ο δράστης σύμφωνα με τον οδηγό του ταξί είχε καθίσει στη θέση πίσω από τον συνοδηγό και δεν μιλούσε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, παρά μόνο στο τέλος όταν και του έλεγε σε ποιους δρόμους να στρίψει. Όταν έφτασαν στο σημείο που ήθελε τότε ο δράστης τον χτύπησε με μαχαίρι στα πλευρά και τον θώρακα, όμως εκείνος πρόλαβε να βγει από το ταξί και να ζητήσει βοήθεια, αφού είχε σταματήσει σε κατοικημένη περιοχή. Ο ίδιος μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο, είχε διαψεύσει μάλιστα ότι είχε διαπληκτιστεί με τον δράστη για το κόμιστρο.

Οκτώ χρόνια μετά, η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη. Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικές αρχές από το εσωτερικό του ταξί δεν οδήγησαν τελικά πουθενά.

Πάντως μετά τις δύο επιθέσεις κατά οδηγών ταξί στην Αθήνα η υπόθεση του 2009 έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Πηγή: thousandnews.gr

Σχετικές ειδήσεις