ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Πελοποννήσου

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Πελοποννήσου

Δύο σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Σπάρτη, την Καλαμάτα και την Κόρινθο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι Έλληνες, ηλικίας από 47 έως 58 ετών και τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 32, 34 και 41 ετών, αντίστοιχα, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων, που συμμετείχαν στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες διακινούσαν τους τελευταίους έξι μήνες κάνναβη, ηρωίνη και μεθαδόνη, ενώ για να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αστυνομίας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου ενάμισι κιλό κάνναβης, 153 γραμμάρια σπόρων κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, 19 κινητά τηλέφωνα και πολλές κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις