ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δύο συλλήψεις μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Θεσσαλονίκης – Καβάλας

Δύο συλλήψεις μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Θεσσαλονίκης – Καβάλας

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων που ενέχονται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας 44 και 54 ετών, που συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία, της Μεταφοράς και Προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, της Απείθειας, της Πλαστογραφίας καθώς και για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο προαναφερόμενων καθώς επίσης και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (14/4), στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του οικισμού Λαγυνών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Νέα Μοναστηρίου αφού προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά είκοσι αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ συνελήφθησαν ως διακινητές ο οδηγός και ο συνοδηγός του φορτηγού.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα έναντι χρηματικού ποσού κι είχαν ως τελικό προορισμό την Αθήνα.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο φορτηγό ως μέσο μεταφοράς, το οποίο διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε στο εσωτερικό του άλλο ένα ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας που δεν αντιστοιχούσαν στο ίδιο όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις