ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χανιά: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της βιολόγου

Χανιά: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της βιολόγου

Την πύλη του δικαστικού Μεγάρου πέρασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο 27χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 60χρονης Suzanne Eaton προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι στοιχειοθετημένη με τον εισαγγελέα να του ασκεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 27χρονος στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή Χανίων όπου ζήτησε κι έλαβε προθεσμία με αποτέλεσμα να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί πως έξω από τα δικαστήρια Χανίων υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι που ήρθαν από το εξωτερικό για να καλύψουν το θέμα της άγριας δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου.

Την πέταξε στη σπηλιά αφού πρώτα την βίασε

Τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν είναι ενδεικτικά για το βασανιστικό τρόπο που έχασε τη ζωή της η 60χρονη βιολόγος. Όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά σήμερα, ο 27χρονος δράστης Γ.Π. βίασε την 60χρονη γυναίκα στη σπηλιά όπου εντοπίστηκε νεκρή.

Δείτε εικόνες από το σημείο όπου εντοπίστηκε η Σούζαν Ίτον

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης ενώ διαπιστώθηκε πως πρόκειται για βίαιη εγκληματική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος καθ' ομολογία δράστης, το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου, συνάντησε την 60χρονη πεζή, κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει, την άφησε αναίσθητη, στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου και την βίασε.

Διαβάστε ΕΔΩ την κατάθεση του 27χρονου

Αυτός είναι ο καθ' ομολογία δράστης:

Τα στοιχεία που οδήγησαν στον δράστη

Όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης «ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που κατηύθυνε τις έρευνές μας ήταν η ανεύρεση πρόσφατων ιχνών από ρόδες οχήματος σε αγροτεμάχιο που οδηγεί στο φρεάτιο του καταφυγίου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση της σορού συνηγορούσε στη βάσιμη εκδοχή ότι η θανούσα μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό.

Προχωρήσαμε μεθοδικά τις έρευνες μας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, πραγματοποιήσαμε συστηματικές αυτοψίες, συλλέξαμε υλικό από κλειστά κυκλώματα καμερών ασφαλείας, εξετάσαμε μάρτυρες και αξιοποιήσαμε συνδυαστικά όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών.

Με βάση την ανάλυση του υλικού εστιάσαμε τις έρευνες μας στην περιοχή, σκιαγραφήσαμε το «προφίλ» του δράστη, προσδιορίσαμε το εύρος των υπόπτων και προχωρήσαμε σε στοχευμένες προσαγωγές ατόμων.

Η σταχυολόγηση του συνόλου των στοιχείων μας έδωσε τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένο άτομο και ειδικότερα στον 27χρονο κάτοικο της περιοχής, τον οποίο προσαγάγαμε χθες, Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, η οποία είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

Εξεταζόμενος ο 27χρονος περιέπεσε σε αντιφάσεις και υπό το βάρος των στοιχείων που είχαμε συλλέξει ομολόγησε την πράξη του».

Τι κατέθεσε ο δράστης

Σύμφωνα με την Υπαστυνόμο Α', Ελένη Παπαθανασίου «ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή, και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να τη ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγιου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε. Ακολούθως τοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προυπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο οπου καθάρισε επιμελώς το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν».

Δείτε ΕΔΩ το προφίλ του δράστη

Ο χρόνος θανάτου της άτυχης γυναίκας προσδιορίστηκε το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου με τα ευρήματα να παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό. Το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου καθώς και κακώσεις στα χέρια.

Δεν διευκρινίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αν η 60χρονη Αμερικανίδα είχε τις αιθήσεις της ή όχι, τη στιγμή του βιασμού.

Η κ. Παπαθανασίου συμπλήρωσε ακόμη ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως πειστήρια το αυτοκίνητο και είδη ένδυσης και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.

Πηγή πληροφοριών: Flashnews.gr, Cretapost.gr,Neakriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Δολοφόνος βιολόγου: «Είμαι πολύ περήφανος» - Οι φωτογραφίες του στο Facebook που σοκάρουν

Σχετικές ειδήσεις