ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Τοπαλούδη: Υπό αυστηρότατα μέτρα ξανάρχισε η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης

Υπόθεση Τοπαλούδη: Υπό αυστηρότατα μέτρα ξανάρχισε η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης
INTIME NEWS

Υπό πολύ αυστηρα μέτρα και πρωτόγνωρες εικόνες λόγω του κορονοϊού, συνεχίζεται σήμερα (04/05) η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Η δίκη για την υπόθεση διεξάγεται, έπειτα από δύο διακοπές, κατ' εξαίρεση καθώς λήγει σύντομα το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών για τον έναν εκ των δύο νεαρών κατηγορουμένων, τον 23χρονο Ροδίτη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο αλβανικής καταγωγής 21χρονος, κρατείται και για άλλη υπόθεση βιασμού. Έτσι το δικαστήριο καλείται μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να έχει εκδώσει την απόφασή του για τον βιασμό και τη φρικιαστική δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας.

Στην αίθουσα του ΜΟΔ, μεγέθους 98 τετραγωνικών μέτρων, με απόφαση της Προέδρου δεν επετράπη η παρουσία κοινού, αλλά ούτε και δημοσιογράφου, κάτι που προβλημάτισε νομικούς καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία ακυρότητας της διαδικασίας βάσει της αρχής δημοσιότητας της δίκης.

Στην έδρα του δικαστηρίου, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, κάθισαν οι τρεις τακτικοί δικαστές, η εισαγγελέας και η γραμματέας, ενώ οι τέσσερις ένορκοι κάθισαν κάτω από την έδρα, σε θέσεις συνηγόρων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε εικόνες από τα δικαστήρια στη gallery που ακολουθεί:

Η διαδικασία, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι συνήγοροι στους δημοσιογράφους, συνεχίζεται με την κατάθεση του πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου.

Νωρίτερα, στον προαύλιο χώρο του Πρωτοδικείου έγινε η εκφώνηση ονομάτων πολιτών που έχουν κληθεί ως ένορκοι σε υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν. Η γραμματέας του ΜΟΔ βγήκε από το κτίριο και φωνάζοντας ένα ένα τα ονόματα σημείωσε τους παρόντες. Στη συνέχεια έγινε η κλήρωση εντός του κτιρίου.

Οι μαρτυρίες που συγκλόνισαν

Η μάρτυρας ήταν εκείνη που ανίχνευσε γενετικό υλικό του θύματος αλλά και των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης, του 23χρονου Έλληνα και του 21χρονου αλλοδαπού συγκατηγορούμενού του, τόσο μέσα στο σπίτι όπου η νεαρή γυναίκα φέρεται κατά το κατηγορητήριο ότι βιάσθηκε και κακοποιήθηκε άγρια όσο και στα αντικείμενα που συγκέντρωσαν οι αρχές από τη θαλάσσια περιοχή στη Ρόδο, όπου εντοπίστηκε η σορός της.

Ειδικότερα, στην κατάθεσή της, η μάρτυρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κηλίδες αίματος της αδικοχαμένης κοπέλας έχουν βρεθεί σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του εξοχικού του 23χρονου Έλληνα κατηγορούμενου ακόμη και στο ταβάνι του υπνοδωματίου και του μπάνιου!

Αίμα της Ελένης Τοπαλούδη εντοπίστηκε και στη θέση του συνοδηγού στο όχημα του 23χρονου κατηγορουμένου, με το οποίο ο ίδιος και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του φέρονται να την μετέφεραν μέχρι τη θάλασσα όπου και την έριξαν ζωντανή.

Η δε γιαγιά του 23χρονου Έλληνα, που βρισκόταν στο κάτω σπίτι τη νύχτα του εγκλήματος, ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι βρισκόταν στην τουαλέτα όταν άκουσε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια τη φωνή του εγγονού της να φωνάζει το όνομα του συγκατηγορούμενού του και τη φωνή μιας κοπέλας. «Άκουσα γέλια όταν ανέβαιναν στις σκάλες. Μετά έκλεισε η πόρτα και δεν άκουσα ξανά τίποτα. Πήγα για ύπνο. Μακάρι να είχα ακούσει».

Τέλος, ο πατέρας του 23χρονου Έλληνα, περιέγραψε τον γιο του ως ένα παιδί πολύ υπερκινητικό που όσο μεγάλωνε η κατάστασή του επιδεινωνόταν και οι καθηγητές του είχαν παράπονα.

Χαρακτήρισε το παιδί του ένα άβουλο πλάσμα που το έκαναν ό,τι ήθελαν οι κακές παρέες του και πρόσθεσε ότι εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για να τον βοηθήσει.
Όπως είπε, όταν αντιλήφθηκε ότι ο γιος του είχε μπλέξει με ναρκωτικά, τον πήγε στο ΚΕΘΕΑ, αλλά και εκείνος με τη σύζυγό του παρακολούθησαν το πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο 23χρονος δεν κατάφερε να απεξαρτηθεί, ενώ τον πήγε σε ψυχίατρο όταν ο γιος του, τού έλεγε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει και ο γιατρός του έδωσε φαρμακευτική αγωγή. Για το έγκλημα ο πατέρας είπε ότι το πληροφορήθηκε από το Λιμενικό που διενήργησε την έρευνα. «Από την αρχή μέχρι το τέλος ο γιος μου λέει ότι δεν τη σκότωσε, ούτε την πέταξε. Και αυτό πιστεύω κι εγώ», είπε ο πατέρας και υποστήριξε ότι δεν έγινε βιασμός.

Σημειώνεται πως στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, ο 23χρονος κατηγορούμενος δημιούργησε ένταση με τη συμπεριφορά του, καθώς εμφανίστηκε ακόμη και ξυπόλητος και με προκλητική συμπεριφορά απέναντι και στην έδρα.

Πηγή: rodiaki.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου

Σχετικές ειδήσεις