ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρση μέτρων - Δικαστήρια: Έτσι θα γίνει η άρση του lockdown στη Δικαιοσύνη

Άρση μέτρων - Δικαστήρια: Έτσι θα γίνει η άρση του lockdown στη Δικαιοσύνη

Από τις 15 Ιουνίου θα αρχίσουν να εκδικάζονται κανονικά όλες οι ποινικές υποθέσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπ. Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσιάρας το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Δικαιοσύνης είναι το εξής:

- Στις 28 Απριλίου ξεκίνησαν τα υποθηκοφυλακεία, τα Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία μόνον για συγκεκριμένες ειδικές διαδικασίες.

- Στις 6 Μαΐου θα λειτουργήσουν για συγκεκριμένες διαδικασίες το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι διαδικασίες όπου δεν παρίστανται δικηγόροι και διάδικοι, είναι δηλαδή γραπτές.

- Την 1η Ιουνίου θα λειτουργήσει κανονικά και στο σύνολο η Διοικητική Δικαιοσύνη (διοικητικά δικαστήρια).

- Στις 2 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει και η Εθνική Σχολή Δικαστών.

- Στις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει το σύνολο της ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης, θα γίνονται δηλαδή όλες οι δίκες.

Χαρδαλιάς για fake news: Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνω των 65 ετών

Στα fake news που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες σχετικά με την άρση των περιοριστών μέτρων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Σήμερα αφήσαμε πίσω μας 42 μέρες πρωτόγνωρης προσπάθειας. Η διαδικασία που ξεκινά από σήμερα επιβάλλει να τηρούμε τους κανόνες. Καθημερινά θα αξιολογούμε την κατάσταση και θα προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την πρώτη ενημέρωση του υπ. Υγείας μετά την άρση των μέτρων.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα fake news που κυκλοφορούν γύρω από την άρση των μέτρων στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες άνω των 65 ετών, ενώ δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.