ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Novartis - Βενιζέλος: Σαφώς υπάρχουν ποινικές ευθύνες

Novartis - Βενιζέλος: Σαφώς υπάρχουν ποινικές ευθύνες

Επί 3 ώρες κατέθετε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ενώπιον της αρεοπαγίτου του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά τη σκευωρία  της Novartis, μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου, η οποία άνοιξε τον κύκλο της ανάκρισης και θα συνεχιστεί άλλη μέρα επικεντρώθηκε στο "σχέδιο εξόντωσης" κάποιων πολιτικών προσώπων ένα χρόνο πριν ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή (2018).

Μετά το πέρας της κατάθεσης του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, είναι όπως έχω πει πολλές φορές συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελειωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: Μόνο έτσι μπορείτε να μετακινηθείτε σε άλλο νομό