ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταγγελίες Καλογρίτσα: Ολοκληρώνεται η έρευνα - Πιθανό επόμενο βήμα η αποστολή στη Βουλή

Καταγγελίες Καλογρίτσα: Ολοκληρώνεται η έρευνα - Πιθανό επόμενο βήμα η αποστολή στη Βουλή

Στον πταισματοδίκη έδωσαν εξηγήσεις οι εκπρόσωποι της CCC για την υπόθεση Καλογρίτσα.

Έγγραφες εξηγήσεις κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας CCC συμφερόντων της οικογένειας Χούρι, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την ανάμειξη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπά στη συμφωνία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της εταιρίας διέψευσαν όσα υποστηρίζει ο επιχειρηματίας και ισχυρίστηκαν το ποσό των 3εκ. ευρώ ήταν προκαταβολή για υπεργολαβία της εταιρείας «Τοξότης» στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, την οποία ο κ. Καλογρίτσας δεν επέστρεψε ποτέ.
Μάλιστα φέρεται να επικαλέστηκαν και την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, το οποίο επικύρωσε αυτή του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου πως τα 3 εκ. ευρώ αφορούσαν το έργο και πρέπει άμεσα ο Χ. Καλογρίτσας να τα επιστρέψει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει πως το ποσό των 3εκ. ευρώ, το οποίο στα χαρτιά εμφανίζεται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της εταιρείας του για την κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφορούσαν στην πραγματικότητα συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου ομίλου για τη δημιουργία φιλικού προς την κυβέρνηση τηλεοπτικού σταθμού.

Πλέον, η δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελέα που εποπτεύει την υπόθεση, ο οποίος δεν αποκλείεται να την διαβιβάσει στη Βουλή λόγω της καταγγελίας σε βάρος του πρώην υπουργού Ν. Παππά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στις 26 Δεκεμβρίου τα εμβόλια, στις 27 οι εμβολιασμοί: Πρεμιέρα σε πέντε νοσοκομεία στην Αττική