ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Καλογρίτσα σε βάρος του Νίκου Παππά

Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Καλογρίτσα σε βάρος του Νίκου Παππά

Το δρόμο για την Βουλή πήρε η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο εισαγγελέας μετά την εξέταση των μαρτύρων και των προσώπων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση, προσέκρουσε σε τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού και κατά συνέπεια βάσει νόμου έπρεπε να αποστείλει την δικογραφία στη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει.

Το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα, θα παραμείνει στην τακτική δικαιοσύνη που θα συνεχίσει την έρευνα, ενώ αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ένας μάρτυρας ακόμα που εχει προτείνει η πλευρά Καλογρίτσα.

Σημειώνεται, ότι ο κ.Καλογρίτσας σε υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα στη Δικαιοσύνη περιέγραψε σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, για την περίφημη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016. Μάλιστα, απαρίθμησε σειρά αδικημάτων, όπως η δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, η παρακώλυση συναγωνισμού, η παράβαση καθήκοντος, η ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, η υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και η παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κληρώνει» για την Αττική και γυμνάσια, λύκεια, καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας