ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μένιος Φουρθιώτης: Διπλή η εισαγγελική έρευνα σε βάρος του

Μένιος Φουρθιώτης

Στο «στόχαστρο» δύο εισαγγελικών ερευνών βρίσκονται οι ενέργειες του Μένιου Φουρθιώτη.

Η πρώτη εισαγγελική έρευνα διενεργείται αυτεπάγγελτα και αφορά τις οικονομικές δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη.

Παράλληλα διατάχθηκε και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας, της απόπειρας παράνομης βίας, της απόπειρας εκβίασης με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται σειρά οικονομικών υποθέσεων με κεντρικό πρόσωπο τον 36χρονο παρουσιαστή και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης.

Αυτή η έρευνα προκλήθηκε έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Χρήστου Μπαρδάκη, ενώ φαίνεται πως έχει ήδη ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν όλα τις πληροφορίες και τα δεδομένα του φορολογικού προφίλ του Μένιου Φουρθιώτη, προκειμένου τα στοιχεία να διαβιβαστούν προς επεξεργασία και αποτίμηση στον εισαγγελικό λειτουργό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις υποθέσεις που ερευνώνται είναι και αυτή που αφορά στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο παρουσιαστής φέρεται να επιχείρησε να λάβει χρήματα δηλώνοντας μισθό 80.000 ευρώ.

«Ήρθε με μπράβους»

Παράλληλα, με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία για τον Μένιο Φουρθιώτη, έπειτα από αναφορά που υποβλήθηκε σήμερα και αφορά στο αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας.

Η υπόθεση προέκυψε έπειτα από την δημόσια καταγγελία του Γιάννη Βρούτση, ο οποίος περιέγραψε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του παρουσιαστή του στο Υπουργείο Εργασίας.

Η διενέργεια της δεύτερης έρευνας για όσα συνέβησαν στο Υπουργείο Εργασίας ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Χαϊδω Ζουγρή.

«Είμαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», είχε δηλώσει ο κ. Βρούτσης για τον Μένιο Φουρθιώτη.

Τι απαντά ο Μένιος Φουρθιώτης

Ο Μένιος Φουρθιώτης την Τετάρτη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος μου με πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων.

Προ πάσης έτερης αναφοράς, δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού, καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

Α) Εκτός της ιδιότητας του δημοσιογράφου και παρουσιαστή εργάζομαι στην ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής η οποία συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με τον τίτλο «EPSILON», παράλληλα είμαι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού με τον τίτλο «PARTY FM» και της εφημερίδας «AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ».

Β) Ότι αφορά τα θέματα της αστυνομικής φρούρησης μου έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου ενώ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

Γ) Για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, τον λόγο έχει η Ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα.

Δ) Το μόνο που με συνδέει επαγγελματικά με τον επιχειρηματία κ. Φίλιππο Βρυώνη είναι η συνεργασία μου με ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής στην οποία είμαι εργαζόμενος και η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά για την παραγωγή της ανεξάρτητης συγκεκριμένης εκπομπής μου με την εταιρεία φορέα του σταθμού EPSILON , στην οποία συμμετέχει μετοχικά ο κ. Φίλιππος Βρυώνης.

Δηλώνω ρητώς ότι δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία και δεν συνδέομαι επιχειρηματικά και με καμία ιδιότητα με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη, και ασφαλώς ούτε ο κ. Βρυώνης συνδέεται επιχειρηματικά μαζί μου.

Και για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων και αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων - πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με συνδέουν με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα .

Με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – Δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ καθώς αποτελεί την δική μου επίσημη απάντηση

Σας ευχαριστώ,

Με εκτίμηση Μένιος Φουρθιώτης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: H κυβέρνηση εισηγείται να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου